hirdetés
hirdetés

A németországi turizmust is negatívan érinti a nemzetközi helyzet

A németországi beutazás mérlege továbbra is pozitív: a Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016. január és augusztus között összesen 55,3 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, ez egy százalékos növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. A nyári hónapok részletes eredménye azonban a kereslet visszaesését mutatja.

hirdetés

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így elemzi az aktuális helyzetet: „A kereslet Németország iránt 2010 óta átlagon felüli növekedést mutat a nemzetközi versenyben. A turizmus számára már az év kezdete óta kihívást jelentenek a világgazdaság nehéz keretfeltételei, a gazdasági szankciók, a Brexit, illetve az általános biztonsági helyzet a terrorfenyegetettség és a háborúk miatt. Ebben az összefüggésben még egy olyen erős márka, mint Németország számára sem ritka, hogy a különböző küldőpiacokon visszaesés tapasztalható. Több mint hat év után most először lassul le a németországi beutazás folyamatos növekedése és felfelé ívelő trendje.”

A Brandenburgi kapu © Caspar Diederik
A Brandenburgi kapu © Caspar Diederik

A magyar piacon is megfigyelhető a stagnálás, köszönhetően az általános terrorfenyegetettségnek és a magyar idegenforgalmi küldőpiacon is megfigyelhető bizonytalanságnak. A természetközeli, nagyvárosoktól távoli és személygépkocsival is elérhető desztinációkat viszont nem érinti ez a probléma. Szerencsés egybeesés a DZT 2016-os témaéve – „Természeti szépségek Németországban“ –, mely ezen régiók szépségeire hívja fel a figyelmet.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai