hirdetés
hirdetés

A szlovénok tartanak a horvátországi fertőzésektől

Szlovénia leveheti Horvátországot a biztonságos országok listájáról.

hirdetés

Szlovénia keddtől leveheti Horvátországot a biztonságos országok listájáról, jelentette ki Jelko Kacin szlovén kormányszóvivő hétfőn. Kiemelte: bár nem vezetnek be karantént a Horvátországból érkezők számára, az ország "sárga listára" kerülhet, ami annyit jelent, hogy veszélyes odautazni.

További szigorításokat is bejelentett a szlovén kormány: ötszáz főről ismét ötvenre csökkenti a tömeges rendezvények létszámát. Csak kivételes esetben, hatósági engedéllyel lehet nagyobb rendezvényeket szervezni.  

A szomszédos Horvátországban a fertőzések száma június közepén kezdett növekedni, azt megelőzően egy hónapig nulla és három között volt az új megbetegedések száma. Két járványgóc alakult ki Horvátországban, a kelet-szlavóniai Gyakovón (Djakovo) és Zágrábban. Utóbbiban a fiatalok körében emelkedett a fertőzöttek száma, a vírus éjszakai szórakozóhelyeken terjedt el.

Zágráb és Ljubljana április végétől és május elejétől szigorú óvintézkedések mellett fokozatosan feloldotta a korlátozásokat és újraindította a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több európai uniós ország állampolgárai előtt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai