hirdetés
hirdetés

A TUI máris bezár 48 irodát Angliában, az új lockdown-ra reagálva

Miután a brit kormány bejelentette, hogy azok az angol állampolgárok, akik külföldre nyaralni indulnak, 5000 font pénzbírsággal sújthatók - bezárta 48 irodáját a szigetországban.

hirdetés

A TUI kedden bejelentette, hogy 48 irodáját azonnal hatállyal bezárja az Egyesült Királyságban. Ezt azután tették közzé, miután a kormány bejelentette, hogy az utazóknak 5000 font pénzbírságot kell fizetniük abban az esetben, ha külföldre mennek nyaralni, adja hírül a dailmail.co.uk portál.

Az Egyesült Királyság legnagyobb utazásszervezője szerint az utazási ágazat "soha nem látott nyomással néz szembe" a koronavírus-járvány miatt. A döntés által érintettt 273 alkalmazottnak új feladatokat kínálnak más területeken, tették hozzá.

Fotó: portfolio.hu
Fotó: portfolio.hu

A TUI tegyébként már tavaly júliusban a vírusválság miatt bezárt 166 irodáját sem nyitotta ki újra, ez teljes üzletii hálózatuk közel egyharmadát jelenti.

A cég nem tette közzé a legfrissebb lehetséges irodabezárások listáját. Azonban kiadott egy nyilatkozatot: „Szeretnénk a legjobb helyzetben lenni ahhoz, hogy kiváló ügyfélszolgálatot nyújthassunk, legyen az akár egy utcai üzletben, telefonon vagy online, és továbbra is az ügyfelekeinket helyezzük középpontba Ezért elengedhetetlen, hogy meghozzuk ezeket a nehéz döntéseket, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ilyen példátlan bizonytalanság alatt is vigyázzunk kollégáinkra. Valamint úgy gondoljuk, hogy a Covid-19 csak tovább erősítette a vásárlási szokások változását, mivel az emberek online szeretnének vásárolni, vagy saját otthonukból szeretnének beszélni utazási szakértőkkel."

Az angol-német tulajdonú cég bevételei a 2020 végéig tartó három hónapban 3,86 milliárd euróról (3,39 milliárd font) 468,1 millió euróra (410 millió fontra) csökkentek, ez 88 százalékos csökkenést jelent.

A júliusi bezárások bejelentésekor a TUI azt mondta, hogy a bezárásokkal érintett 900 alkalmazott 70 százalékát  otthoni értékesítési és szolgáltatási feladatokra helyezi át.

A jelenlegi helyzetben, a lezárási korlátozások miatt a TUI nem tudja az Egyesült Királyságból nyaralni küldeni az embereket. Hiszen az utazóknak 5000 font pénzbírságot kell fizetniük, ha külföldre mennek nyaralni, amikor hétfőn életbe lép az Egyesült Királyság elhagyásának tilalma, mindenféle „ésszerű kifogás” nélkül.

A pénzbírságok hatályban tartását június végéig meghosszabbították, így a külföldi nyári szünidő egyre valószínűtlenebbnek tűnik, mire a koronavírus harmadik hulláma végigsöpör Európában.

A teljes cikk elolvasható: ITT

 

 

 

 

 

 

 

 

(forrás: dailmail.co.uk / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai