hirdetés
hirdetés

Airbnb: hatalmas növekedés várható

A cég a foglalási adatokból úgy látja, az emberek egyre távolibb időpontokra foglalnak le maguknak szálláshelyeket.

hirdetés

A San Francisco-i központú vállalat szerint az egy évnyi kényszerszünet után az emberek ki vannak éhezve a nyaralásra. A korlátozások fokozatos enyhítésével pedig egyre könnyebb lesz elutazni.

A szállásközvetítő oldal bevételei az első negyedévben 880 millió dollár fölé emelkedtek, de így is 59 millió dolláros veszteséget könyvelhettek el a koronavírus-járvány alatt felvett hitelek törlesztőrészletei miatt.

 
 
A foglalások értéke 52 százalékkal emelkedett az utóbbi időszakban. Ezt részben az is magyarázza, hogy sokan foglalnak lakást hosszabb távra, a városközpontoktól távol. Egy elemzőcég, a Hargreaves Lansdown munkatársa erről azt mondta a BBC-nek, hogy a cég megítélésének is jót tesz. Az elmúlt években ugyanis sokat ártott a vállalatnak az a rengeteg panasz, ami a szomszédoktól érkezett a bérlakásokban bulizó fiatalok miatt.

Azt egyelőre nem tudták megbecsülni a cégnél, hogy pontosan mekkora forgalmuk lehet idén. Továbbra is sok a bizonytalanság, a szezon erőssége nagyban függ attól, hogy hogyan alakul a járványhelyzet a világon.

Az Airbnb úgy látja, hogy az emberek most távolabbi időpontokra próbálnak szállást foglalni, mint a járvány előtt, aminek szintén a bizonytalanság az oka.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai