hirdetés
hirdetés

Angliai utazás? Továbbra is két hét karanténnal

Bár július elejétől a brit kormány kölcsönösen enyhítene a karantén-kötelezettségen, a magyar félre egyelőre ez nem vonatkozik.

hirdetés

Egyelőre Portugáliával, Franciaországgal, Olaszországgal, Görögországgal és Spanyolországgal tárgyal, azaz Magyarország nem szerepel a megbeszélések első körében, írja az euronews.hu hírportál.

A szigetországban háromhetente vizsgálják felül a karantén szabályozását. A legközelebbi fordulónap június 29 lesz. Ezen a napon várható bejelentés az ún. „utazási folyosóról”. Ez két országot köt össze közvetlenül, az ebben utazóknak pedig nem kellene önkéntes karanténba vonulniuk az út után.

Az első „utazási folyosót” – nem végleges tervek szerint – július 4-én nyitnák meg. A felsorolt, kivételezett országok mellett a máshonnan érkezőkre változatlanul kiterjed a karanténkötelezettség.

A portugál külügyminiszter már korábban bejelentette, hogy a járvány dacára minden brit utast szívesen látnak. Augusto Santos Silva ugyanakkor azt is mondta: reméli, hogy a „légi hídról” döntés születik június végén.

A karanténszabályozás a következőképp történik Nagy-Britanniában

• A Nagy-Britanniába érkező utasoknak saját járművel kell eljutniuk a célállomásig. A tömegközlekedés vagy taxi használata tilos.

• Belépéskor – állampolgárságuktól függetlenül – meg kell adniuk azt a címet, ahol az elkövetkező 14 napot önkéntes elszigeteltségben eltöltik.

• A beutazók ez alatt az idő alatt nem járhatnak munkahelyre, iskolába vagy más nyilvános helyekre; és nem fogadhatnak látogatót – az elemi segítségnyújtást kivéve. Ha van kire támaszkodniuk, bevásárolni se járhatnak.

• Az önkéntes elszigeteltség megszegését Angliában, Walesben és Észak-Írországban 1000 fonttal (380 ezer forinttal), Skóciában pedig 480 fonttal (183 ezer forinttal) büntetik.

A karanténintézkedéseket – a potenciális gazdasági következmények miatt – sokan bírálják.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai