hirdetés
hirdetés

Az oroszok már a téli turistaszezonra készülnek

Oroszország három újabb országgal újítja fel a légiközlekedést, melyek klasszikus télből a nyárba nyaralóhelyek, amelyek az orosz turisták körében is kedveltek vagy idén azok lehetnek.

hirdetés

Engedélyezte a rendszeres légiközlekedés helyreállítását Egyiptommal, az Egyesült Arab Emírségekkel és a Maldív-szigetekkel Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök csütörtökön.

Az Egyesült Arab Emírségek az orosz turisták 6. legkedveltebb távolabbi repülős úti célja: 2018-ban 966 ezren keresték fel az emirátusokat, ami 23,25 százalékkal magasabb mint az azt megelőző évben. Az oroszok elsőszámú kedvence, Törökország mellett ez a piac mutatta a második legnagyobb növekedést 2018-ban. Az oroszok második legkedveltebb egzotikus úti célja Thaiföld, de ahogyan nemrég megírtuk, a dél-kelet-ázsiai ország programozásra jelenleg teljesen bizonytalan lábakon áll. A Maldív-szigetek ugyanakkor július 15-én megnyitotta határait a nemzetközi beutazó turizmus előtt. Egyiptom pedig szeptember 1-jén jelentette be, hogy 5 hónap szünet után újra megnyitja kulturális látnivalóit, régészeti helyszíneit és múzeumait. 

A Svájc és Oroszország közötti légi járatok számát az eddigi heti egyről négyre növelik. Oroszország a járványhelyzet miatt március végén függesztette fel a menetrendszerinti nemzetközi légiközlekedést, amelyet azóta csak Nagy-Britanniával, Törökországgal és Svájccal állított helyre.

Oroszországban az igazolt Covid-19-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 4995-tel 1 009 995-re emelkedett a csütörtökön közölt hivatalos adatok szerint. A napi növekmény immár 19. napja nem haladja meg az ötezret, de nem is süllyed jelentősen ezen szint alá. A terjedés üteme 0,5 százalékos, az új esetek 24 százaléka tünetmentes. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzések számát tekintve az Egyesült Államok (6 114 768), Brazília (3 997 865) és India (3 853 406) után. Az aktív esetek száma 885-tel 165 532-re csökkent. A halálozások száma 114-gyel 17 528-re, a felépüléseké pedig 5766-tal 826 935-re emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 37,4 millió, az elmúlt nap folyamán pedig mintegy 307 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával több, mint 210 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

 

(forrás: MTI, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai