hirdetés
hirdetés

Balkánon a helyzet ismét változóban

Tovább enyhítenek a korlátozó intézkedéseken a Nyugat-Balkánon.

hirdetés

A nyugat-balkáni országok további korlátozó intézkedéseket vonnak vissza, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezettek be.

Többek közt a boszniai Szerb Köztársaságnak a kormánya úgy véli, itt az ideje visszavonni a szükségállapotot, az új fertőzöttek száma ugyanis napról napra csökken. A döntést az országrész parlamentjének is meg kell erősítenie, ezt követően pedig visszatérhet az élet a normális kerékvágásba. Az ország többségében bosnyákok és horvátok lakta részében, a Bosznia-hercegovinai Föderációban újra kinyithatnak a múzeumok, a mozik és a könyvtárak.

Horvátországban a helyi közegészségügyi intézet megfogalmazta a tengerben és a medencékben történő fürdőzésre vonatkozó ajánlásait. Ezek alapján a sós és az édesvizű fürdőhelyeken is száz négyzetméteren legfeljebb 15 ember tartózkodhat. Ezen kívül mindenkinek azt javasolják, hogy az üdülőhelyeken is tartsa be a legalább másfél méteres távolságot. A napozóágyakat naponta többször fertőtleníteni kell, és csak úgy szabad elhelyezni, hogy megfelelő távolságot biztosítson az emberek számára.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai