hirdetés
hirdetés

Belépőjeggyel látogathatjuk Velencét?

A reggel érkező, este távozó velencei "villámturistákra" vetne ki belépőjegyet Ilaria Borletti Buitoni olasz kulturális államtitkár. Az ötletet van, aki támogatja, van, aki ellenzi a lagúnák városában.

hirdetés

Évi 25 millióra teszik a Velencébe érkező olasz és külföldi turisták számát. Ezekből azonban csak 8 millióan szállnak meg a városban, a többiek úgynevezett egynapos látogatók.
"Velencét lassan megöli a turizmus. Megfullad a reggel érkező, este távozó látogatók tömegétől, akik keveset vagy semmit nem hagynak maguk után, és szabályosan elhasználják Velencét" - fogalmazott Ilaria Borletti Buitoni. A kulturális államtitkár bejelentette: látogatási díj bevezetését kezdeményezi azon turisták számára, akik még egy napra sem szállnak meg Velencében.

A Velencébe való belépőjegy 1983 óta napirenden szerepel, és ez alkalommal is egyszerre kíséri helyeslés és ellenvetés. Claudio Scarpa, a velencei szállodások egyesületének elnöke igazat adott az államtitkárnak hangsúlyozva, hogy az otthon készített szendviccsel érkező és ezt az utcán fogyasztó látogatók valóban elárasztják a várost, és kevés pénzt költenek. Ugyanakkor sokba kerülnek, mivel sokat kell utánuk tisztítani Velencét.Más szerint a belépőjegy diszkriminációt teremtene

Nem lehet pénzbeli és társadalmi különbségeket tenni a turisták között - hangoztatta Luca Zaia, Veneto tartomány elnöke. Az Északi Liga politikusa szerint a belépőjegy diszkriminációt teremtene. Nemet mondott a velencei kereskedők szövetsége is, amely úgy látja, a turistákat nem lehet megadóztatni. Velence egyébként is drága város: az első számú közlekedési eszközként használt vaporetto-hajón a jegy 7,50 euróba kerül. Ez önmagában belépőjegynek számít a lagúnák városába.

A világ egyetlenegy városában sem létezik ilyen belépőjegy. Ennek bevezetését az Európai Unió Velencében sem engedné meg - jelentette ki Massimo Cacciari volt velencei polgármester.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai