hirdetés
hirdetés

Bréking: vége a pávatáncnak a fedélzeten

Mostantól betiltják Amerikában az érzelmileg támogató állatok utaztatását. Nyilván azért, mert nincs, akit támogassanak, hiszen gyakorlatilag üresek a járatok.

hirdetés

Vége a pávák, malacok, papagájok fedélzetre cipelésének: az Egyesült Államok teljesen betiltja, hogy a repülőgépek utasai érzelmileg támogató állatokat vihessenek a fedélzetre, írja a BBC nyomán a 444.hu portál.

pixabay.com
pixabay.com

Két évvel ezelőtt keringtek a médiában olyan történetek, amikor amerikai légitársaságok nem engedték meg utasaiknak, hogy az őket érzelmileg támogató, terápiás állatokat, például pávát vagy disznót vigyenek a fedélzetre. Korábban semmilyen szabályozás nem vonatkozott erre, ezért került sor több összetűzésre is légitársaságok és az állataikhoz ragaszkodó utasok között. A nagy nyilvánosságot kapott pávás eset után azonban a nagyobb amerikai légitársaságok próbáltak szigorítani az eljáráson azzal, hogy kikötötték, csak az viheti fel fura állatát a fedélzetre, akinek orvosi papírja van arról, hogy terápiás jelleggel feltétlen szüksége van rá.

Az amerikai Közlekedési Minisztérium szerdai szabálymódosítása szerint mostantól csak kutyákat lehet felvinni a fedélzetre abban az esetben, ha az valamilyen szolgálatot lát el fogyatékossággal élőszemély számára, például vakvezetőkutya. Minden más állat mehet a raktérbe. A Minisztérium azért döntött így, mert szerintük a szokatlan állatok fedélzetre cipelése megrengette a bizalmat a tényleges szolgálatokat ellátó állatok felé, és szabálymódosítással védenék az utazóközönséget és a személyzetet is.

A teljes cikk elolvasható: ITT

(forrás: BBC / 444.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai