hirdetés
hirdetés

Brüsszel napokon belül lezárná Európát

Európai Uniós szinten dőlhet el, mely országokat tekintenek a tagállamok biztonságosnak, melyekből tiltják meg a beutazást a koronavírus-fertőzések magas száma miatt, a tiltás alá eső országok között lehet az Egyesült Államok is – értesült a CNN. Az EU csak ajánlásokat adna ki, a beutazások megtiltásának joga a tagállamoknál maradna.

hirdetés

Az EU tagállamai között jelenleg egyeztetés zajlik arról, egyes a koronavírus-járvánnyal súlyosan érintett országokból megtiltják-e a beutazást az EU területére július elsejétől. A CNN brüsszeli forrásai szerint a beutazásokról való döntés nem lenne kötelező a tagállamoknak, a végső döntés az ő kezükben maradna, Brüsszel ajánlásokat fogalmazhat meg.

A tiltás többek között az Egyesült Államokra is vonatkozhat, igaz, a CNN megjegyzi, nem láttak olyan listát, amelyeken az érintett országokat felsorolták volna.Az egyik brüsszeli forrás az Európai Bizottság iránymutatására hívta fel a figyelmet, mely azokat az országokat mondja alacsonyabb vagy hasonló kockázatúnak a járvány illetve a beutazás szempontjából, melyekben az EU-ban látott átlaghoz hasonló az új fertőzések száma, az új fertőzések trendje, a tesztelés, kontaktkutatás a betegek gyógyítása és az információk jelentése.

Az egyik fontos mutató a kockázati besorolásban a 100 ezer főre eső koronavírus-esetszám lesz az utolsó 14 napban, illetve azt is figyelembe veszik, az EU-val szemben az adott országnak milyen utazási korlátozásai voltak vagy vannak érvényben.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai