hirdetés
hirdetés

Budapest a legnagyobb francia turisztikai seregszemlén

Mérföldkőnek számít, hogy a BFTK beutaztató irodákkal együtt, ismét önálló standdal képviselte a magyar fővárost a párizsi IFTM Top Resa kiállításon, 2019. október 1-4. között. Az öt kontinens utaztatóinak randevút adó vásáron - amely tavaly 24 ezer egyéni látogatóval zárt - 770 kiállító és 1700 turisztikai márka, valamint 34 ezer turisztikai szakember képviseltette magát.

hirdetés

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 15 négyzetméteres standdal és négy társkiállítóval (Continental Travel, Dynamic Tours, Pont Tours, Quality Tours) vett részt a frankofon világ legnagyobb turisztikai szakvásárán. A nagyközönségi és B2B vásárok előnyeit egyaránt kínáló párizsi kiállításon az utazásszervezők, értékesítők és tour operatorok mellett idén erősen jelen voltak a kiállítók között a francia állami és szakmai média vezető orgánumai, a különféle utazási portálok, blogok, piaci adatelemző cégek, valamint a regionális repülőterek és a fedélzeti magazinok. A társkiállítók a konkrét üzleti érdeklődők, a kidolgozott ajánlattal érkező, igényes partnerek számarányának jelentős növekedéséről számoltak be.

A Thomas Cook-csőd okozta globális deficit következményei ezen a kiállításon még nem éreztették a hatásukat, az üzleti szereplők bizakodóak. Budapest jelenléte az IFTM-en annál is inkább indokolt, mivel Franciaország a magyar főváros 7. legnagyobb küldőpiaca. A francia vendégek 2019. első hét hónapjában 215 ezer vendégéjszakát töltöttek el a főváros kereskedelmi szálláshelyein, rendkívül szoros versenyben az 5-6. helyezett Oroszországgal és Spanyolországgal.

A franciák biztonságos úti célként tekintenek Budapestre, és kiemelten vonzza őket a változatos, stílusgazdag építészeti örökség: igen keresettek körükben a felújított attrakcióhelyszínek (Parlament, Zsinagóga, Zeneakadémia, Szépművészeti Múzeum, Párizsi udvar), történelmi fürdőink, valamint az esti vacsorás sétahajózás a kivilágított Budapesten. Kiválóan értékesíthetők a francia piacon a főváros környéki programok (Szentendre-Budapest hajóút, Lázár Lovaspark, Királyi Kastély meglátogatása, esetleg további zenei-művészeti élménnyel kiegészítve stb.), melyek jelentős átfedést mutatnak a Budapest Card szolgáltatási körével.

A francia gazdaság erős, és az idei évben tapasztalható +7-8%-os konstans növekedés a Budapestre irányuló vendégforgalomban, valamint a növekvő fapados járatkapacitások (Nantes, Bordeaux, Toulouse felől) afelé mutatnak, hogy Budapest számára még komoly turisztikai potenciált rejt a francia piac. Az IFTM Top Resa 2020-ban szeptember 22-25. között várja Párizsba a szakmát és a nagyközönséget.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai