hirdetés
hirdetés

Délutánonként ne tervezzen Akropoliszos programot!

Ugyanis a Görögországban (is) tomboló forróság miatt csak reggel és délelőtt látogatható az athéni Akropolisz és több más ókori nevezetesség.

hirdetés

A mediterrán térségben idén különösen száraz és forró a nyár, Török- és Olaszországhoz hasonlóan Görögországban is számos helyen pusztít bozóttűz. Athén közelében is lángol a növényzet, adja hírül az euronews.hu portál.

A Földközi-tenger környékén évente ismétlődő éghajlati sajátosság, hogy a csapadék legnagyobb része a leghűvösebb hónapokban, decemberben és januárban esik. A legforróbb nyári időszakban teljesen derült az ég, júliusban mindössze néhány milliméter eső hullik, ami a sivatagokra jellemző.

 

40 fok feletti hőség  Athénban: a görög fővárosban 42 Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet kedden, a hőhullámot több mint 30 éve a legperzselőbbnek mondják a görög hatóságok.

Az Akropoliszt máskor reggel nyolc órától este nyolcig lehet látogatni, mostantól azonban délután öt óra a határidő. Vastag füstfelhővel borítja be a város légterének egy részét, több vasútvonalon leállt a közlekedés és egy autópályaszakaszt is le kellett zárni.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök arra hívta fel honfitársai figyelmét, hogy az országnak az elmúlt évtizedek legnagyobb hőségével kell szembenéznie.

A teljes hír elolvasható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai