hirdetés
hirdetés

Egy dél-afrikai ország új turisztikai vállalkozása

Angoláról van szó, amelynek 1600 kilométer hosszú tengerpartja a sporthorgászok igazi paradicsoma.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Angola Atlanti-óceánnál lévő tengerpartján van egy hely, amely tele van hallal, úgy hívják, Lobito. A főváros, Luanda mellett is sok a hal, néha több, néha kevesebb, ez attól függ, hogy az év melyik időszakáról beszélünk. Sok sporthorgász bajnokságot rendeznek itt, rengeteg halat fognak minden évben, gyakorlatilag az év bármely napján.

pixabay.com
pixabay.com

Lobitoban voltak világbajnokságok is: külföldről is sokan érkeztek, versenyzők és nézők egyaránt. És Benguela is remek hely a sporthorgászoknak, ugyanis éppen itt találkoznak a hideg és a melegebb, trópusi áramlatok.

A profi sporthorgászok úgy tartják, hogy Angolánál kifejezetten jó a tenger. Alig marad el Costa Ricától vagy a mexikói Cabo San Lucastól.

Csakhogy a járvány miatt a sporthorgászok is folyamatosan tologatják maguk előtt a versenyeket. Egyelőre nem hirdethetnek meg egyet sem, nem is érdemes, mert az utazási korlátozások miatt nagyon kevesen érkeznének meg időben, és még így sem lenne biztonságos.

De a luandai horgászok nagyon remélik, hogy már nem telik el sok idő, és ismét vízre szállhatnak, újból versenyezhetnek a világ legjobbjaival.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai