hirdetés
hirdetés

A karibi sziget egy teljes évre várja a turistákat

Barbados szigete 12 hónapos távmunkára ösztönzi a hozzájuk látogató turistákat.

hirdetés

Amint a távoli munka általánosan megszokott munkamódszerré válik a világban, Barbados lakói azt remélik, hogy  kristálykék vízű strandjai a hozzájuk érkezők új kültéri irodája lesz, írja a New York Post hírportál.

Nincs mese, messze van, valamit tenni kell

Mia Amor Mottley miniszterelnök múlt héten tartott beszéde szerint a karibi ország egy „12 hónapos Barbados Welcome Stamp” bevezetését tervezi, és ennek keretében lehetővé teszik a tengerentúli látogatók számára, hogy egy évig maradjanak és távolról dolgozzanak.

invia.hu
invia.hu

Mottley azt mondta, ismeri a rövid távú utazások nehézségeit, a koronavírus korlátozásokkal és kötelező karanténokkal, de egy éven át náluk tartózkodása a hozzájuk érkezőknek segíthetne a sziget gazdaságának ismételt elindításában, írta az Insider.

Az idegenforgalom a távoli szigetország bruttó hazai termékének (GDP) jelentős részét - pontosan 40 százalékát - teszi ki, évente több mint 2,4 millió külföldi megy Barbadosra és ott általában 1,1 milliárd dollárt költenek. A COVID-19 korlátozásainak és az utazók kevesebb számának köszönhetően a turizmus aggasztó módon megállt Barbadoson, épp úgy, ahogy más karibi országokban is. A strandok, üdülőhelyek, éttermek és helyi vállalkozások gyakorlatilag üresek, ezért a 12 hónapos tartózkodásra vonatkozó javaslat jókor érkezik, mivel az országba induló és onnan induló járatok várhatóan július 12-ig folytatódnak.

Barbados-on a Covid-statisztikái összességében viszonylag alacsonyak maradtak, a Johns Hopkins Egyetem szerint csupán 98 eset és hét haláleset volt.

Más példák a világból

Másutt is próbálják különleges kedvezményekkel magukhoz csábítani a turistákat. Ciprus például megígérte, hogy fedezi azoknak az utazóknak a költségeit, akik az országban tartózkodás esetén pozitívak a vírus szempontjából, ebbe beleértve a tartózkodás, a szállásköltségeit, ételt, gyógyszereket és bármit, ami az adott utazónak vagy családjának szüksége lehet, jelentette az Associated Press.

Olaszország és Görögország kedvezményes repülőjegyeket kínál a látogatók számára annak érdekében, hogy minél több turistát vonzzanak a környékre, Mexikó egyes célpontjai pedig ingyenes szállodai szobákat és autókölcsönzőket, valamint kedvezményes látnivalókat kínálnak, az Insider szerint. Tavaly az olasz Cammarata város bejelentette, hogy ingyenes otthonokat kínál a hozzájuk érkezőknek - azzal a feltétellel, hogy az új lakosoknak kell az épületeken a javításokat elvégezni - a régió lakosságának növelése érdekében.

Vágó Ágnes / NYP nyomán
a szerző cikkei

(forrás: New York Post / Insider / AP)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai