hirdetés
hirdetés

Egyezmény született az uniós turisztikai miniszteri találkozón

Az Európai Unió 9 tagországa aláírta azt az Európai Bizottsághoz intézett nyilatkozatot, amelyek a tagállamok közötti jobb koordinációt szorgalmazzák az idegenforgalmi szektor fellendítése érdekében.

hirdetés

Málta, Horvátország, Ausztria, Franciaország, Olaszország, Görögország, Románia, Portugália és Spanyolország támogatta azt a javaslatot, amelyet Julia Farrugia Portelli máltai turisztikai miniszter kezdeményezett az uniós turisztikai miniszterek virtuális találkozóján - írja a SchengenVisaInfo.com.

A találkozót az Európai Unió Tanácsának német elnöksége szervezte, a fő téma az volt, hogy a koronavírus-járvány milyen kihívások elé állítja turizmust. A megbeszélésen a résztvevők új lehetőségeket is megvitattak, amelyek segítik az ágazat kilábalását a jelenlegi válságból.

Portelli miniszter elmondta, hogy megkerülhetetlen a tárgyalások megkezdése az utazási csomagról szóló irányelv módosításáról, hiszen a világjárvány olyan kihívásokat és helyzeteket teremtett az utazásszervezők és a fogyasztók számára, amelyek még egyáltalán nem voltak jelen az irányelv megjelenésekor.

A múlt héten az Európai Parlament munkacsoportjának tagjai sürgették az Európai Unió Bizottságát, hogy találjon olyan stratégiát, amely elősegíti a globális turisztikai szektor kilábalását a pénzügyi válságból. A Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság hangsúlyozta, hogy az ágazat összeomlással fenyeget és a benne dolgozó 22 millió ember elveszítheti munkáját.

A Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) és az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) (WTTC) számos ajánlást tett közzé annak érdekében, hogy segítse az európai vállalkozásokat abban, hogy biztonságosan tudják újraindítani vállalkozásaikat. Hónapokkal ezelőtt közös útmutatót is kiadtak a turisztikai munkaadók számára.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai