Élményekben gazdag kalandok Burgenlandban

Hat természeti park és egy határon átnyúló Nemzeti Park a Fertő tóval, Európa legnyugatabbra fekvő szikes tavával – ez Burgenland, a „másik” Ausztria.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Burgenland Európa egyik leglenyűgözőbb tájegysége, sokszínű kultúrák és nyelvterületek, különböző klímaövezetek, valamint eltérő flóra- és faunarégiók izgalmas ötvözetével egész évben várja a kikapcsolódni és felfedezni vágyó természetbarátokat.

A Nemzeti Park és a természeti parkok vezetői és szakértői minden tudásukkal és tapasztalatukkal, illetve vezetett túrákkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. Akár madármegfigyelő túrák a Fertő tónál, amely több mint 300 madárfajnak ad életteret, akár egy kenutúra a „vad” Burgenlandon keresztül, egy séta 20 méteres magasságban, kirándulás a mocsárvidéken a zickentali mocsári ökrökhöz, vagy egy bortúra a legendás Uhudler bor termővidékére – remek lehetőség Burgenland felfedezésére, hozzáértő vezetők segítségével. Mindezt a burgenlandi házigazdák remek ajánlatcsomagjai teszik még csábítóbbá, amelyek többsége egész évben foglalható.


Szafari a Fertőzugban – családi túrák az érintetlen természetben

A St. Martin termálfürdő és szálló (St. Martins Therme & Lodge) a környék egyik legszebb pihenőhelyévé nőtté ki magát, és a gyakorló túrázók számára kedvelt kiindulóponttá vált. A vendégeket a sokszínű Fertőzug-szafarik során a St. Martin hozzáértő erdészei, diplomás biológusok, geológusok és természetpedagógiai szakemberek kísérik és osztják meg velük tapasztalataikat. Minden évszak sajátos természeti élményeket és turisztikai érdekességeket tartogat. Az erdei túzok látványos tavaszi párzása éppolyan élmény lehet, mint a téli állatnyom-keresés – a régió lenyűgöző bepillantást enged az érintetlen természet csodáiba.

A St. Martin erdészei utat mutatnak

A melegebb évszakokban a természetbarátoknak lehetőségük nyílik különböző állatok, mint például szürkemarha, vízi bivaly, fehér szamár vagy a föld utolsó vadlovainak, a Przsewalskij-lovak nyomait követni, vagy az itt honos 330 madárfaj példányait megfigyelni. De ugyanilyen izgalmas lehet éjszaka egy látcsővel a csillagos eget kémlelni, vagy éjjellátó készülékkel felfedezni a éjfekete tájat. Ezenkívül horgásztúrák, grillezés a Zicksee közelében, valamint élmény-szafari és nádkenu építése is szerepel régió kínálatában.

Üdülés vízen és vízközelben

A hétköznapok szürkesége elől elmenekülni, időt szánni önmagunkra, hagyni, hogy kényeztessenek… A Thermenwelt Burgenland ajánlataival, e csodás tájegység közepén jóval egyszerűbb könnyednek, szépnek és egészségesnek lenni. Vagy éppen annak maradni, például egy egészségkúra keretében.

Wellness-, egészség- és üdülési ajánlatok sokasága csábítja a pihenésre vágyókat. Az idilli Dél-Burgenland lélegzetelállító csöndjében éppúgy kikapcsolódhat, mint a világörökség tagjai sorába tartozó Fertő tó, Fertőzug grandiózus tájain.

Csodás ajánlatokkal várja vendégeit a négycsillagos Thermen- & Vitalhotel, a Vitalhotel Simon és az AVITA Ressort Bad Tatzmannsdorfban, a St. Martins-Therme & Lodge Frauenkirchenben és a Privathotel Schmidt Mörbischben.

Lenyűgöző vízi élmények, exkluzív szaunavilágok élénkítik a testet és lelket. Szépségápolás és szabadidős programok, a golfozástól a kerékpározásig egészítik ki az ajánlatokat. Mindezt Burgenland rafinált gasztronómiai remekei és az egyik legrégebbi egészség-elixír, a zamatos burgenlandi vörösbor koronázza meg!

A Fertő tónál, amely Közép-Európa legnyugatabbi és egyben Ausztria legnagyobb tava, 320 négyzetkilométeren várnak fantasztikus élmények a turistákra: vitorlázás, szörfözés, kite-ozás, stand up paddle és persze úszás és sok minden más is kipróbálható. A tó átnyúlik az országhatáron is, ami természetesen csak növeli az ajánlatok sokszínűségét.

Gondtalan üdülés: Burgenland családok számára

Kaland kicsiknek, kikapcsolódás a nagyoknak, kiváló kínálat és kimagasló attrakciók – ez a „Best for Family” üdülés Burgenlandban, amely a világ egyik leginkább gyermekbarát régiója. A kínálatban: fantasztikus családi szállodák és Ausztria egyetlen baba termálfürdője! Évi 300 napsütéses nap és pompás természeti kulisszák könnyítik meg, hogy a családi üdülés Burgenlandban biztosan sikerrel járjon.

Engedje magát kényeztetni Ausztria legjobb családi szállodáiban, otthonos panzióiban és a romantikus falusi szálláshelyeken. A sokszínű Burgenlandban bármi megtörténhet: hat természeti park és a Fertőzug Nemzeti Park kínálnak egyedülálló felfedező túrákat. Öröm és izgalom itt együtt jár, akár a gólyák megfigyelésénél, akár egy kenutúra, vitorlázás vagy szörfözés alkalmával, de csodás élményt ígér a Familypark és a Gyermekopera is. A termálfürdőkben és uszodákban is kitombolhatják magukat kicsik és nagyok egyaránt az óriás csúszdán vagy a vadvízi csatornán.

A babákra és kisgyermekekre a speciális szolgáltatást nyújtó „Gólyafészkek” várnak – elsősorban a közép-burgenlandi Sonnenlandban. A „Best-for-Family” házigazdái tudják: ha a gyermekek elégedettek, akkor a szülők is jól vannak és jöhet a közös kikapcsolódás!

Sonnentherme Lutzmannsburg: családi paradicsom babáknak, gyerekeknek és szüleiknek

A gondtalan gyermekkacagás a szülők számára a legszebb jutalom. A Sonnentherme Lutzmannsburgban pontosan ezt a kacagást célozták meg. A Baby Worldben a babáknak és kisgyermekeknek egy egész élményvilág áll a rendelkezésére. A sekély babamedencében szüleikkel együtt fedezhetik fel a víz szépségeit. A kisgyerekek itt próbálgathatják először a csúszkálást a Quaxi és a Flipper csúszdán, de óriási élmény számukra a „Bubble Pool”, a speciális pezsgőfürdő is.

Szívmelengető élmények várják az apróságokat a baba- és gyermekszaunában és gőzfürdőben, valamint a bébizuhanyban is. Természetesen szakavatott közreműködők kíséretében. A vízi kalandok után az édesanyák zavartalanul vonulhatnak vissza a szoptató és pelenkázó „kaptárba”. És persze a pancsolás éhessé tesz, ezért a babakonyhában a szülők által hozott finomságok - beleértve a cumisüveg tartalmát is - nyugalomban elfogyaszthatóak. Itt a mobilitásra is gondoltak: babakocsik és járássegítők várják kis gazdáikat a kölcsönzőben.

A határtalan csúszdakaland a Speed World berkeiben lenyűgöz kicsit és nagyot egyaránt. A sláger az „XXL Monster ride”, amely 270 méteres hosszúságával Ausztria leghosszabb csúszdája, amelyen az óriás „úszógumik” segítségével akár 3 személy is lecsúszhat. A gyermekek között a titkos tipp az „Air racer”, amelyen egy egyes tömlővel igen sebesen lehet a mélybe csúszni. Több mint 1000 négyzetméteres vízfelülettel büszkélkedhet a Fun World, ahol némi bátorságra is szükség lehet a hullámfürdőben és a vadvízi csatornában.


A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.
Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén

Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén 

Május közepétől Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.
Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.
Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont

Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont 

A számok alapján 2024-re is új látogatói rekordra számítanak.
A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat

A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat 

Az ingyenes utalványok május 31-ig, illetve az őszi szezonban lesznek érvényesek.
Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják...

Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják... 

Idén nyáron 65 napon át tartó kedvezmény-fesztivállal várja Dubaj a magyar látogatókat.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.