hirdetés
hirdetés

Erős földrengés Kréta szigetén

A magyarok által is nagyon kedvelt görögországi szigetet kedden érte a természeti csapás. A rengést egészen Ciprusig érezni lehetett.

hirdetés

Áldozatokról szerencsére nem, csak károkról szólnak az első jelentések a keddi 6,3 -as erősségű rengés után, amely az Athéni Geodinamikai Intézet szerint a tenger közepén, Kréta keleti részén, Zakros falutól keletre, mintegy 23 km -re keletkezett.

Forrás: euronews.com
Forrás: euronews.com
 

A földrengést Rodosz-sziget lakóés a Krétától 600 km-re keletre lévő ciprusi magasépületekben élők is érezték.

A közösségi oldalakra posztolt képek egyikén az látszik, hogy egy kápolna összeomlott Kréta keleti részén, Xerokampos faluban. A károk főleg a régi épületekben keletkeztek.

Szeptember végén is megrázta egy erős földmozgás a szigetet, akkor egy ember meghalt.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk