Év végi trendkörkép az utazási lehetőségekről

Ma már egyre változatosabb és érdekesebb utazási célpontok közül választhatnak a nyaralást tervező utazók a maiUtazás.hu szakértői szerint. A fapados légitársaságok új úti céljainak, valamint az árverseny miatt kedvezményesebben kínált normál repülőjegyeknek köszönhetően a közeli tengerpartok és a télen és ősszel kifejezetten népszerű európai városlátogatások mellett már különlegesebb helyekre is eljuthatunk elérhető áron. Így Madeira, az Azori-szigetek, Dubaj és Tenerife is egyre népszerűbb célpont a magyarok számára.

Ki ne vágyna egy kicsit melegebbre az egyre zordabb hazai télből? Pár évvel ezelőtt az európai nagyvárosok mellett csak a közelebbi országok üdülőközpontjai és tengerpartjai voltak elérhetők az átlagemberek számára. Mára azonban jelentősen megváltozott a helyzet. Európa kellemes klímájú peremvidéke és akár a Közel-Kelet kedvenc helyszínei is elérhető közelségbe kerültek. Két főre számolva az egyhetes turnusokat 250-300 ezer forintért kínálják, amelyben az utazás járulékos költségei mellett már a szállás és az ellátás is benne van.

„A magyar utazó még mindig nagyon árérzékeny, ez az elsődleges szempont az utazás kiválasztásánál. Tapasztalatunk alapján a kritikus összeghatár az egy hetes, két fős nyaralásoknál a 250-300 ezer forint környéke, az ebben az árkategóriában elérhető utazásaink a legnépszerűbbek. Az örök kedvenc Costa Brava és Costa del Sol spanyol partjai mellett folyamatosan növekszik például a Dubajba utazók száma. Az új járatoknak köszönhetően jelentősen olcsóbban foglalható Tenerife és a búvárok számára télen is kiváló lehetőségeket nyújtó Egyiptom” – mondta Benson Zsolt, a maiUtazás.hu üzletágvezetője. „A már jobban ismert desztinációk mellett újabb lehetőségek közül is tudnak választani a tapasztalt utazók, elég csak az izraeli Eilatra vagy az Azori-szigetekre gondolni.”

Az utazások következő kategóriája a délkelet-ázsiai és trópusi úti célok. Ebben a szegmensben is érezhető árcsökkenés, de a 2 főre kalkulált utazási és szállásdíjak itt még mindig félmillió forinttól kezdődnek. Thaiföld, Indonézia, a Seychelle-szigetek vagy Mauritius élménye megunhatatlan lehetőséget kínál a hosszabb pihenésre vágyóknak.

Akik pedig csak pár napot tudnak utazással tölteni, maradnak a lassan belföldi utazások árával vetekedő európai városlátogatások hosszú hétvégéi. Az igazán tradicionális városok mellett (Párizs, Róma, Milánó) itt is megjelentek a különlegesebb lehetőségek, elég csak akár Malmöre, Stockholmra vagy Kijevre gondolni. Ezek a 3-4 napos villámlátogatások 65-110 ezer forintért kínálnak repülőjegyet, szállást és reggelit.

Különleges úti célok elérhető áron

Az Azori-szigetek az óceán fenekéről kiemelkedő kilenc tagú vulkanikus szigetcsoport. Mélyen az Atlanti-óceánban, Portugália partjaitól 1300 km-re található az a csodálatos hely, amely kristálytiszta levegőjével kápráztat el minket. Dús, méregzöld vegetációja, tisztasága, különleges vulkáni utóműködései, meleg vizei, áttetsző tavai, kétezer métert meghaladó vulkánja, ananász- és teaültetvényei, partjainál nagy tömegben előforduló delfin- és bálna családjai, a portugál gyarmati idők emlékei és végtelen békéje mesékbe illő miliőt teremt a látogatóknak. A TAP légitársaság járataival 300 ezer forintért foglalható egy 7 napos utazás reggelis ellátással.

Eilat, Izrael legdélebbi városa, az egyetlen város az ország rövidke vörös-tengeri partszakaszán, az Akabai-öböl északi csücskében. Eilat városa meglehetősen közel esik a körzet két másik népszerű üdülőhelyéhez, a jordániai Aqabához és az egyiptomi Tabához, az éghajlata, víz alatti világa is ezekhez hasonló. Eilat partszakasza kedvelt és népszerű a búvárok körében. A merülő helyek jellemzően a partról elérhetők, a víz alatt pedig a Sínai északi részén megszokott élővilág várja a búvárokat, köztük a különleges csikóhallal. A különleges úti célok közül ez a legolcsóbban foglalható lehetőség, az 5 napos nyaralás már 116 ezer forinttól elérhető.

Madeira, Portugália gyöngyszeme, a természetimádók számára maga a paradicsom. A mélyzöld hegyvidékek, az egzotikus virágok és növények, a gyümölcsökkel teli kertek látványa felejthetetlen élmény a látogatók számára. A tenger szerelmeseinek a kristálytiszta vizű, sziklás és köves tengerpartok garantálják az emlékezetes kikapcsolódást. Madeira minden korosztály számára tökéletes választás. Itt megtalálják számításukat az aktív üdülésre vágyók, akik szörfözéssel, búvárkodással, vitorlázással, hegyi kerékpározással, hegymászással, túrázással, siklóernyőzéssel, sárkányrepüléssel szeretik tölteni szabadidejüket. A 7 napos utazás ide már 270 ezer forintért érhető el 2 személy részére, egy átszállással és reggelis ellátással.

A kereskedelemből meggazdagodott emirátus száz éve még csak a beduin törzsek és a gyöngyhalászok lakóhelye volt. Mára azonban már Dubaj a tradicionális arab világ, a fényűző luxus és a nyugati világ keveréke. Itt találhatók a világ legdrágább szállodái, klimatizált oázis a homokdűnék között. Az Arab Emirátusok második legnagyobb tagja turistaforgalmának zömét novembertől áprilisig fogadja. Egymást érik a bevásárlóközpontok, és a hihetetlen magas felhőkarcolók. A Burdzs Kalifa 828 méteres épületében például több mint ezer lakás, egy luxusszálloda, étterem és számtalan iroda van. A 6 napos turnusuk négy vagy ötcsillagos szállodában már 240 ezer forint környékén foglalhatók.


Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein

Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein 

Emellett a határrendészet mobil egységei továbbra is végezhetnek bejelentetlen ellenőrzéseket.
Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban

Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban 

Fenntarthatóság állt az idei bécsi Ferien Messe fókuszában.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Osztrák kisokos áramszünet esetén

Osztrák kisokos áramszünet esetén 

A körlevélből megtudható, hogy mi a teendő és a helyes követendő eljárás egy teljes és tartós áramszünet következtében kialakult helyzetben.
Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával 

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.
Ha nyár, akkor Ausztria -  vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók 

Akik idén nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
A hely, ahol a hegyi doktor rendel

A hely, ahol a hegyi doktor rendel 

A családi ház, illetve a rendelő, ahol a "Der Bergdoktor", azaz "A hegyi doktor újra rendel" forgatása zajlik immár 17 éve, valóban olyan, mint a filmeken.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.