hirdetés
hirdetés

Felfedezésre váró Csehország

Bár Csehország a hazai küldőpiacok toplistáján bronzérmes, a magyar turisták a csehországi beutazók között csak a 17. helyen szerepelnek – mondta Bial Tibor, a Cseh Köztársaság budapesti nagykövete az Aviareps közreműködésével szervezett október 22-i turisztikai workshopon.

hirdetés

Brno

Pedig látnivaló akad rengeteg, az örök kedvenc Prágán túl is – derült ki a Cseh Turisztikai Hivatal prezentációjából, amely épp a kevésbé ismert térségekre irányította rá a figyelmet. Az országban ugyanis idén két új világörökséget is köszönthettek, így 14-re bővült az UNESCO védelme alá eső attrakciók száma. A jövő évi kommunikáció egyik fókuszában azonban a várak állnak, amelyből 200-nál is több található országszerte, de fontosak a 40 ezer kilométert meghaladó turistautak és a 26 természetvédelmi terület is. Mindezek mellett Csehország ma a világ 6. legbiztonságosabb országa, és megközelítésével sem lehet problémánk, hiszen a vasúti és a légi összeköttetések is folyamatosan fejlődnek. (Prágába a Czech Airlines jelenlegi heti 19, a Ryanair heti 7 járatot üzemeltet, de a LOT a tavaszi menetrendben további napi két járatot indít – a szerk.)

Az ország második, egyben a turisztikai hivatal szerint legvagányabb városa, Brno is alig 3 óra alatt elérhető Budapestről. Itt igazán fiatalos hangulat, bárok, kocsmák, kiváló ételek várják a látogatót, ráadásul Dél-Morvaország is könnyen elérhető, ahol a pincészetek között akár kerékpárral is csavaroghatunk. Olmüc Brnótól egy órára fekszik, és meglátogatását főleg azoknak ajánlják, akik a tömegturizmustól távoli, igazán pihentető, ámde látnivalókban gazdag részeket keresik. Vele ellentétben Ostrava viszont az igazi nyüzsgést nyújtja, főleg a nyaranta megrendezett, Colours of Ostrava fesztiválon (jövőre július 15-18. között), egy egykori acélgyár területén, modern indusztriális környezetben.

Mindezek mellett Prága is kihagyhatatlan, de a golfozók, a síelők és a vízi túrák kedvelőinek is nagyon ajánlott Csehország, amelynek turisztikai hivatala reméli, hogy a következő években még nagyon sok honfitársunkat csábítja el felfedező túrákra. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai