hirdetés
hirdetés

Figyelmeztetést adott ki a külügy a horvátországi tüzek miatt

Az elmúlt napokban a horvátországi tüzek miatt kialakult helyzetre figyelmeztette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata az országba induló magyar állampolgárokat.

hirdetés

A konzuli szolgálat honlapján szerdán közzétett tájékoztatásban azt írták: a Dalmáciában a hegyekben keletkezett tűz a napokban az erős szél miatt Split külvárosát is megközelítette. Biztonsági okokból a peremkerületekben néhány lakóházat és bevásárlóközpontot átmenetileg kiürítettek, de azóta mindenki visszatérhetett az otthonába.

A tüzet a hatóságok sikeresen lokalizálták, kedd estétől a tűzoltóság a helyszínen ügyeletet tart.

Kiemelték: jelenleg minden erdőtűz ellenőrzés alatt van, nincs veszély. Az autópálya, valamint a közutak teljesen járhatók.
Az elmúlt napok tűzesetei nyaralóövezetet, üdülő településeket, szállodákat és más, turisták által kedvelt, látogatott területeket nem érintettek, az itt nyaralók biztonságát nem veszélyeztették - magyarázták. Hozzátették: a nagy szárazság, valamint az erdős növényzet, köves terepek miatt az erdőtüzek kialakulása Horvátországban gyakori a nyári hónapokban.

A konzuli szolgálat egyúttal felhívta az ide utazók figyelmét az érvényben lévő teljes tűzgyújtási tilalomra, és azt kérték, fokozottan kerüljék nyílt láng használatát a szabadban, égő cigarettacsikkeket az autópályán se dobjanak el.
Azt is kérték az utazóktól, hogy a tűz sújtotta területekre katasztrófaturizmus céljával ne menjenek, mert ezzel nehezítik a hatóságok és az önkéntes tűzoltók munkáját.

Az autópályák, utak lezárásáról a horvát autóklub hivatalos honlapján horvát nyelven naprakész információk találhatók.

 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai