hirdetés
hirdetés

Folytatódó lezárások Európában...

... ezért ereje végén a vendéglátás és a turizmus mindenütt a kontinensen.

hirdetés

Az egyre újabb csúcsokat döntő napi adatokat egyrészt szigorú intézkedésekkel, másrészt a pár hete indult oltási kampány felgyorsításával próbálják lenyomni a kormányok, számol be a korántsem jó hírről az euronews.com portál.

Például Hollandiában is meghosszabbították három héttel az országos karantént. A kormányfő, Mark Rutte közölte, hogy a regisztrált új esetek napi száma nem csökken, ráadásul megjelent a brit mutáns vírus is, amelyet kifejezetten aggasztónak tartanak. Riasztóak a tudósítások, amelyek Londonból vagy akár Írországból érkeznek.

 

Az Egyesült Királyságban 45 ezer új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba kedden. A belügyminiszter elérkezettnek látta az időt arra, hogy újból figyelmeztesse a briteket, hogy vagy komolyan veszik végre a karantént, vagy a rendőrség fogja rákényszeríteni őket erre. Priti Patel úgy fogalmazott, ha az emberek nem veszik ki a részüket ebből a küzdelemből, akkor majd az önfeláldozó rendőrök betartatják a szabályokat. És ő kész támogatni őket abban, hogy megvédjék egészségügyi rendszert és annyi életet, amennyit csak lehet.

Az esélyek szempontjából nem elhanyagolható, hogy a brit és a holland kormány is jelentős oltóanyagkészlettel rendelkezik már most is.

Csakhogy ez nem mindenhol van így. Ukrajna az Európai Unióhoz fordult segítségért, amit 13 tagállam támogatna is. Szerintük a közösség szempontjából is fontos lenne, hogy a keleti szomszédok be tudják oltani a lakosságot.

Mindenki a túlélésért küzd

A járvány visszaszorítása nemcsak életmódbeli, hanem súlyos anyagi áldozattal is jár. A magánemberektől egész iparágakon át a nemzetgazdaságokig egyre mélyül a válság, és még senki sem látja ennek a harcnak a végét.

Olaszországban az idegenvezetők és az utazásszervezők tüntettek, követeltek kormánytámogatást a hét elején. Egyikük azt mondja, bevételük 100 százalékkal csökkent. Összességében sok tízezer eurós bevételkiesésről van szó, ami mindnyájukra nézve már milliós nagyságrendű veszteség.

Franciaországban az edzőtermek tulajdonosai tiltakoztak az elhúzódó járványintézkedések ellen. Úgy érzik, róluk megfeledkezett a kormány. Támogatást kérnek legalább arra az időre, amíg nem nyithatnak ki.

 

(forrás: Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai