hirdetés
hirdetés

Francia síterepek: folyamatos fejlesztések

Az új befektetéseknek, technológiáknak és ötleteknek, na meg a bőséges havazásnak köszönhetően a francia síterepek mozgalmas szezont zárhattak – derült ki az Atout France sí-workshopján, április 9-én.

hirdetés

A 2018-19-es szezonban gyorsabb felvonók, új szálláshelyek, események és gasztronómiai kalandok várták a sítúrára indulókat. Akiknek nem a lecsúszás, hanem a felmászás az élmény, kiépített túrautakból és vezetőkből válogathatnak, és persze a szálláshelyek választéka is a hosteltől a luxus chalet-kig terjed.

A statisztikák szerint az ország területének 23 százalékát hegyek borítják, amelyeken 350 síelhető területet és összesen 44 sí-resortot jelöltek ki. A turisták átlagos napi költése 81 euró, a síbérlet 25,9 euró és a síelők átlagosan 429 euró költenek el telelésük alkalmával. És biztosan elégedetten távoznak, hiszen az itt sízők 90 százaléka ajánlja a terepet vagy a visszatérést fontolgatja.

A gasztronómiára természetesen a hegyekben sem lehet panasz - Manigodban például Marc Veyrat három Michelin-csillagos La Maison de Bois étterme a Gault&Millau-tól is 20 pontot kapott, de további neves fine dining éttermeket is találunk a síterepeken. La Clusaz-ban a Sushi Fumi pedig egyedülálló módon vegyíti a francia és a japán konyhaművészetet, hiszen a klasszikus rollok és sashimik mellett helyi sajtok és libamáj is megjelenik a kreációkban. Vaujany-ban a fondü pedig akár a sílift kabinjában, terített asztalnál is élvezhető.

Val Thorens

Az adrenalin megszállottai Val Thorens-ban a világ legmagasabban fekvő zipline-ja segítségével átlagosan 75 km/órás sebességgel száguldhatnak le a kifeszített drótkötélpályán, akár felszerelésükkel együtt is.

A fejlesztések folytatásaként, idén decemberben nyílik meg Franciaország legmagasabban fekvő síszállodája, Val d’Isére La Solaise csúcsán. A La Refuge du Solaise egy egykori felvonó-állomás épületében kap helyet, 2551 méteres magasságban, benne felsőkategóriás szobákat és 14 ágyas menedékházat is találunk, étterme és úszómedencéje mindenki számára nyitott. Ám addig is, a napokban lehullott tetemes mennyiségű hónak köszönhetően még sokan útnak indulnak, hogy a tavaszi napsütésben élvezzék a lankákat.

Horváth Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés