Gourmet-fesztivál a szegényekért Bécsben

Második alkalommal rendezik meg az osztrák fővárosban a jó ételek és italok fesztiválját, a Wienissimot. A rendezvény bevételével egy olyan egyesületet támogatnak, amely a boltokban kidobásra ítélt, de még fogyasztható élelmiszereket gyűjti össze és juttatja el szociális szervezeteknek. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tíz napon át a jó ételeket és italokat kedvelők Mekkájává változik Bécs, ahol 2017. május 22-én veszi kezdetét a Wienissimo, a jó ízlés fesztiválja.

A több helyszínen zajló, változatos gasztronómiai és kulináris meglepetéseket tartogató rendezvénysorozat középpontja a Városháza előtti tér, a Rathausplatz, ahol a megnyitó alkalmából egy 60 méter hosszú terített asztalhoz várják az adakozó kedvűeket.

A 250 személyes asztalnál némi adomány ellenében lehet helyet foglalni, amelyet a Wiener Tafel nevű egyesületet kap. A szervezet önkéntesei naponta mintegy három tonnányi feleslegessé vált élelmiszert gyűjtenek be különböző vállalkozásoktól és cégektől, majd haldéktalanul bécsi és környékbeli szociális intézményekhez szállítják, akik 19 ezer szegénységben élő ember menüjét tudják így változatosabbá tenni.

Szintén a Rathausplatz ad otthont Bécs legnagyobb kávézóteraszának, ahol május 23-án igazi bécsi reggelire várják a résztvevőket. Aki bírja szusszal, az mindjárt maradhat a délben kezdődő Vienna Food Festivalra. Itt street food, vegán sütemények, újragondolt hamburgerek, fagylaltkreációk, latin-amerikai, távol-keleti és ázsiai ínyencségek tornyosulnak majd a standok és foodtruckok pultjain. 

A fesztivál keretében bárki próbára teheti az ízlelőbimbóit és szaglósejtjeit a Wiener Tafel szag- és ízlaborjában, hasznos tippeket és trükköket leshet el Adi Bittermann grill-világbajnoktól, de meg lehet majd kóstolni a világ leghosszabb almásrétesét is.

A Wienissimo alkalmából néhány étterem és luxusszálloda konyhájában nemzetközileg elismert vendégséfek veszik át az irányítást, hogy az általuk képviselt ország jellegzetes ételeinek újragondolt változatával lepjék meg az ínyenc vendégeket.

Spanyolországot például Felix Petrucco és Jonathan Maldona képviselik a Park Hyatt Hotelben, az olasz Sergio Ferrarini a Hilton S'PARKS étlapját olaszosítja, a horvát Damir Perman pedig a Badeschiffen várja a dalmát ízekre vágyókat.

Magyarországot Pataky Péter képviseli, aki a MINI-ben avatja be az érdeklődőket a magyar konyha ízvilágába.

A Wienissimo másik nagy eseménye szintén a Wiener Tafelhez kapcsolódik. 2017. május 23-án, 13 órától a Lange Tafel keretében egy asztalhoz várnak szegényt és gazdagot egyaránt, hogy így teremtsenek kapcsolatot a bőségben élők és a nélkülözők társadalma között.

A látványfőzéssel, kiváló ételekkel és italokkal, nyereményjátékkal és jó zenével fűszerezett rendezvény célja, hogy rámutasson: az élelmiszert is értékes erőforrásként kell kezelni, és nem szabad pazarlóan bánni vele.


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.