hirdetés
hirdetés

Hollandiában Jupiternek sem szabad

Felháborodtak a hollandok, ha ők nem utazhatnak, a király miért? Vilmos Sándor szerdai videóüzenetében megbánását fejezte ki családja múlt heti görögországi nyaralása miatt. 

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A királyi pár múlt pénteken távozott görögországi nyaralójába, de már másnap visszatértek otthonukba a hazájukban kialakult közfelháborodás miatt. Az országban a koronavírus-járvány rendkívül gyors terjedése miatt részleges lezárásokat vezettek be két hete, a lakosokat többek között otthonmaradásra szólította fel a kormány. "Szívből sajnálom, hogy nyaralásunk miatt megbántottuk a polgárokat, fájdalom, hogy csalódniuk kellett bennünk" - magyarázkodott videóüzenetében Vilmos Sándor. Hozzátette: utazásuk a higiénia szabályok betartásával történt, de rögtön vissza is tértek, miután belátták a hibás döntést.

A király nem tért ki arra, hogy lányai Amália és Alexia hercegnő miért csak hétfőn tért vissza Hollandiába. Sajtóhírek szerint, a királyi család "kihágása" Mark Rutte kormányfőre is rossz fényt vetett, aki a holland alkotmány értelmében felelős a királyi család cselekedeteiért. A miniszterelnök elismerte: tudott Vilmos Sándor és családja elutazásáról. A parlamenthez intézett hétfői üzenetében azt hangsúlyozta: túl későn jött rá, hogy ez nyaralás nem egyeztethető össze kormánya szigorított korlátozási intézkedéseivel. A holland közegészségügyi intézet legfrissebb statisztikái szerint, 8764 új fertőzöttet regisztráltak csütörtökön az országban. A fertőzöttek száma folyamatosan és rendkívüli gyorsan emelkedik. Az elmúlt 24 órában59 újabb haláleset történt. Kórházakban jelenleg több mint 2000 embert kezelnek, ebből 465 beteg intenzív ellátásra szorul.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai