hirdetés

Hús nélküli ételeket szolgálnak fel a madridi klímacsúcson

Hús nélküli ételeket szolgálnak fel a világ vezető politikusainak, akik a madridi kílmacsúcson találkoznak, hogy a globális felmelegedésről és a tennivalókról tárgyaljanak.

hirdetés

A madridi klímacsúcson a gironai El Celler de Can Roca nevű, Michelin-csillagos étterem vezetői különleges, hús nélküli menüsort állítottak össze a világ vezetői számára a csúcs első ünnepi ebédjére.

Az MTI jelentése szerint António Gutteres ENSZ főtitkár azt mondta: "ha nem változtatunk sürgősen életmódunkon, magunkat sodorjuk veszélybe".

Hozzátette: Európával az oldalukon potenciális esély van a sikeres tárgyalásokra a többi nagy szereplővel, az Egyesült Államokkal, Kínával, Indiával, Japánnal. 2020-ban le kell folytatni ezeket a tárgyalásokat ahhoz, hogy képesek legyőzni a klímaváltozást.

A klímacsúcs résztvevői a finom ételek után kipróbálhatták, milyen a levegő São Paulóban, Új-Delhiben vagy Londonban: egy skót tervező egy olyan szmoggépet alkotott, amely speciális parfüm segítségével egészségre nem káros módon, mégis tökéletesen tudja reprodukálni e városok levegőjének minőségét.

(forrás: Euronews / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai