hirdetés
hirdetés

India kinyit, két lépcsőben

Október 15-től a charterjáratokkal Indiába érkező külföldiek számára megkezdik a turistavízumok kiadását. Repülővel, de nem charterjárattal érkező nemzetközi turisták november 15-től kezdődően kaphatnak indiai turistavízumot.

hirdetés

Most, hogy több mint 250 millió indiai már teljes oltottsággal rendelkezik, és a megbetegedések száma napi 20 ezerre csökkent az 1 milliárd 300 milliós lakosságú országban, a vezetés igyekszik előtérbe helyezni a gazdasági szempontokat, és támogató lépéseket tesznek a turizmus helyreállítása érdekében, számol be a hírről a spabook.net portál.

pixabay.com
pixabay.com
 

A korlátozások erősen megütötték India turizmusát. A statisztikák szerint 2020-ban kevesebb mint 3 millió látogató érkezett a hatalmas országba, ami egyébként “csak” 75%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. Ez jól mutatja, hogy India beutazó turizmusa még nagyon messze van attól, ahová akár egyetlen évtized alatt is fejlődhet majd még. Összehasonlításul, Budapest önmagában nagyjából 4 millió külföldi turistát vonz egy normális évben.

A turisták Indiába való visszatérésének ösztönzése ellenére azonban az ország kormánya kijelentette, hogy minden látogatótól elvárják, hogy látogatásuk során kövessék a szigorú COVID-19 biztonsági protokollokat. Egyelőre azonban nem világos, hogy milyen konkrét követelményeknek kell majd megfelelniük a látogatóknak, ha az országba utaznak.

További részletek: ITT

(forrás: Spabook)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai