hirdetés
hirdetés

Indul a harmadik oltás Izraelben

A "vakcina-mintaállamban" elkezdik beadni a harmadik Pfizer-oltást a krónikus betegek számára, közölte vasárnap a zsidó állam egészségügyi minisztere.

hirdetés

Nitzan Horowitz hozzátette: a társadalom tömeges méretű harmadik átoltásáról még nem született kormányzati döntés, számol be a hírről az euronews.com portál.

A krónikus betegek harmadik, úgynevezett emlékeztető oltással való ellátását amiatt rendelték el, mert a statisztikák szerint a kétszeres oltás ellenére a meggyengült immunrendszerű betegeket az oltakozás után hat hónappal újra fenyegeti a fertőzésveszély. A jelenleg intenzív osztályon kezelt izraeli koronavírus-fertőzöttek fele már elvileg védettséget élvezett, mégis újra megbetegedtek.

123rf
123rf

A "vakcina-mintaállamként" emlegetett Izrael rekord gyorsan hajtotta végre a lakosság nagy részének (60 százalék) átoltását, a világon mindenkit megelőzve hatalmas mennyiségű Pfizer-oltóanyagot vásárolt - a járványügyi adataik tavasszal lehetővé tették a nyitást, a Delta vírusvariáns megjelenésével azonban a fertőzési statisztikák az elmúlt hetekben újra romlani kezdtek, rendszeresen napi 400 fő körüli megbetegedési rátát regisztráltak.

Az izraeli kormány újabb Pfizer-adagokat rendelt, ezek azonban várhatóan csak szeptemberben érkeznek meg a közel-keleti országba.

A Pfizer vakcinagyártó cég eközben a harmadik oltás engedélyeztetését kérte az amerikai és az európai uniós gyógyszerügynökségtől.

Izraelhez hasonlóan már mintegy tucat másik ország is fontolgatja a harmadik oltás beadásának lehetőségét.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai