hirdetés
hirdetés

Izraelben tüntetnek a turizmusban dolgozók

Összeállt több, mint 11 szervezet, akik közvetlenül, vagy közvetett módon a turizmusból élnek:  idegenvezetők, busztársaságok, sofőrök, szállodák tulajdonosai és alkalmazottai, rendezvényszervezők, éttermek vezetői, mezőgazdaságban tevékenykedők.

hirdetés

Bár az élet az országban fokozatosan beindul, de az idegenvezetők voltak az elsők, akiknek megszűnt a munkájuk, és ők lesznek az utolsók, akiknek ismét lesz. 

pixabay.com
pixabay.com

A tüntetést a résztvevők csütörtökön, 14-én, a Knesset elé szervezik, Jeruzsálemben. A helyi idegenvezetők azt mondják, jogi és munkaviszonyo státuszuk több, mint kacifántos, és ez a mai helyzetben nem szerencsés, egy a jó esetükben: nagyon erős a szakszervezetük, amelyet sajátmaguk alapítottak és irányítanak önkéntes módon. Például ők intézik a munkanélküli segélyeket kollégáiknak a hivataloknál.

Azonban a munkanélküli segély a valós fizetésüknek csupán egy töredéke, és csak korlátozott ideig jár, ráadásul nem minden bejegyzett idegenvezetőnek ítéli meg a hatóság.

A csütörtöki jeruzsálemi tüntetésre az ország minden részéből érkeznek a turizmus képviselői, és annak érdekében, hogy könnyű legyen az eseményre az eljutás illetve a hazautazás, turistabusztársaságok ingyen ajánlották fel segítségüket. Illetve aki személygépkocsival érkezik, mobil applikáció segítségével összervezik az utasokat egy-egy járműbe.

A tüntetésen résztvevők remélik, hogy jogos panaszuk meghallgatásra talál, és eljut az illetékes állami szervekhez, akik egyébként épp csütörtökön állnak munkába - akkor esküszik fel az újonnan megválasztott kormány a megbízatásra. Egy magyar ajkú idegenvezető az esemény kapcsán a turizmusonline-nak elmondta, nemcsak hogy ő is részt vesz a tüntetésen, hanem még magyar pálinkát is visz oda - kizárólag fertőtlenítés céljából a többieknek.

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai