hirdetés
hirdetés

Kambodzsa is lépésre szánta el magát

Utazási szigorításokat és rendkívüli állapot bevezetését tervezik a közeljövőben a COVID-19 miatt.

hirdetés

Kambodzsában a fertőzések száma elérte a 109 főt, ezért a kormány a rendkívüli állapot bevezetését tervezi. Emiatt az országban tartózkodó külföldi állampolgárok a lehető legsürgősebben próbálják elhagyni az országot, azonban egyre több légitársaság törli a járatait.

446 német és uniós állampolgárt külön géppel szállították haza március végén. 250 brit állampolgár várja a hazautazási lehetőséget, mert betervezett járataikat az utolsó percben törölték.

Több nagykövetség kéréssel fordult a kambodzsai hatóságokhoz, hogy a helyzet miatt az esetlegesen lejárt vízummal rendelkező külföldieknél biztosítsák a vízumok automatikus meghosszabbítását. Kérték a légitársaságokat, hogy a lehetőségekhez képest üzemeltessék járataikat továbbra is Kambodzsába. A Qatar Aiways továbbra is teljesiti útvonalait, és az elmúlt napokban több különjáratot indított.

A Kambodzsába érkező külföldiek csak akkor léphetnek be az országba, ha hivatalos igazolásuk van arról, hogy nem szenvednek COVID-19 fertőzésben. A belépés után karanténba kell vonulniuk. Tájékoztatták a légitársaságokat, hogy amennyiben bizonyíthatóan COVID-19-el fertőzött személyt szállítanak, azoknak belépését a hatóságok megtagadják, és az utasokat azonnal visszaküldik a kiindulási helyeikre.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai