hirdetés
hirdetés

Kambodzsa kitart a járvány alatt

A Kambodzsai Királyság nem zárja le repülőtereit a koronavírusjárvány maitt. Igaz, személyforgalom jelenleg nincs, de a teherforgalom és áruszállítás továbbra is folytatódik.

hirdetés

Kambodzsa turizmusa ugyanolyan mély ütést kapott, mint bármely más ország a világban a járvány következtében. Márciusban előreláthatólag 40 százalékkal kevesebb nemzetközi járatot fogadnak az ország repülőterei. A nemzetközi járatok száma a decemberi 4241-ről márciusban 40 százalékal, míg a légi úton beérkező utasok száma több, mint 50 százalékkal csökkent.

A környező országokban számos repülőtér bezárt, leálltak a légitársaságok és lezárták a szárazföldi határokat. Azonban Kambodzsa nem szándékozik légitársaságait leállítani, de a környező országok repülőtereinek zárlatát követően kénytelenek hasonló lépéseket tenni. Ennek ellenére nem kívánják a repülőtereket lezárni.

A Khmer Idegenvezetők Szövetsége tájékoztatása szerint Siem Reap tartományban az idegenvezetők bevétele átagosani 500 USD volt, ez jelenleg nullára zsugorodott.

A legfrissebb statisztikák szerint ez év januárjában még 547.963 turista érkezett Kambodzsába, ami 15.3 százalékal kevesebb a megelőző évi forgalomnál. Repülővel 332.134 (-17.7%), szárazföldön 189.412 (-13.6%) míg víz úton 30.315 (+8%) utas érkezett. A legfontosabb turistákat küldő országok közül Kínából 123.550 (-32.3%), Koreából 37.206 (-10%), Thaiföldről 53.874 (+22.2%), Vietnamból pedig 75.926 (+ 19.6%) utas volt.

Jelenleg az ország mindhárom, nemzetközi járatokat fogadó repülőtere: Phnom Penh, Siem Reap és Sihanukville is üzemel. A környező országok Vietnam, Laosz és Thaiföld határait lezárták a személyforgalom elől, de a teherforgalom és áruszállítás lebonyolítása továbbra is lehetséges, mondta el Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és kelet-európai képviselője.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai