hirdetés
hirdetés

Katamaránnal Bécs és Pozsony között

Új katamaránjárat indul márciusban Bécs és Pozsony között, 75 perc lesz a menetidő, wifi és büfé is lesz.

hirdetés

Az Egyesült Királysághoz tartozó Wight-szigeten készült az a pompás katamarán, amely március végétől közlekedik Bécs és Pozsony között.

Az új Twin City Liner a bécsi Wien Freudenau kikötőben
Az új Twin City Liner a bécsi Wien Freudenau kikötőben

Az új Twin City Lineren 250 utasnak van hely, a két város közti távot 75 perc alatt teszi meg. Az osztrák és a szlovák fővárost 2006 óta köti össze menetrend szerinti hajójárat, eddig összesen 1,7 millióan utaztak a Twin City Liner nevű katamaránon.

2018-ban 145 ezren tették meg a Bécs és Pozsony közti távot a Dunán. Az új hajózási szezonban, 2019. március 29-től pedig még kényelmesebben utazhatnak. Ekkortól áll ugyanis szolgálatba az a vadonatúj gyorskatamarán, amely a Wight-szigeten található cowes-i hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján.

A 250 utas szállítására alkalmas hajó hétmillió euróba került és 2017 októberében kezdték el építeni. A modern, rendkívül áramvonalas felépítésű járműhöz 25 tonna alumíniumot és 60 négyzetméternyi ablaküveget használtak fel.

Az új Twin City Liner 2019. január 11-én kezdte meg útját Bécsbe, amelynek során 270 tengeri mérföldet tett meg, 63-szor zsilipelt és 1.600 kilométeren át hajózott holland, német és osztrák folyókon, hogy tizenöt nappal később kiköthessen a bécsi Wien Freudenau kikötőben.

A szezon kezdetéig hátralévő időben számos próbaút vár a hajóra, amelyek során nemcsak tesztelik a katamaránt, de a személyzete is tökéletesen megszokhatja. Ezen kívül befejezik a villanyszerelési munkákat, bekötik az utasok számára a wifit és beépítik a büfé technikáját.

A hajó – évszaktól függően – naponta egyszer vagy többször közlekedik, Bécsben a Schwedenplatznál található Schiffstation City hajóállomásról indul. Képaláírás és copyright: Az új Twin City Liner a bécsi Wien Freudenau kikötőben © PID / David Bohmann

(forrás: Fotó:David Bohmann)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai