hirdetés
hirdetés

Két új menedékhely a bakancsos turistáknak

Háromszéken, Kovászna megyében, a határon túl, szomszédainknál.

hirdetés

Így már négy menedékhely áll a túrázók rendelkezésére Háromszéken, áll a háromszéki tudósítás közleményében.

A nyolc személy befogadására alkalmas faházak egyikét a Baróti-hegységben a Hármashatárnál, a másikat a Csomád-Bálványos térségben, a Cecele-tető közelében építették fel. Korábban a Bodoki-tetőnél és a Lakóca-csúcsnál készültek hasonló menedékhelyek.

Háromszék, fotó: Erdely.ma
Háromszék, fotó: Erdely.ma

A Hármashatárnál álló menedékhely Sepsikőröspatak közigazgatási területén található, s a gerinctúrát hivatott segíteni a Baróti-hegységben. A hivatalosan jóváhagyott teljes túraútvonal 59 km hosszú, átlagos nehézségű. A Cecele-tető környékén tíz túraútvonalat újítottak fel a hegyimentők, emellett kettőt lezártak a medveveszély miatt. Nem ajánlott gyalogtúrázni a sepsibükszádi Határ Panzió és a Szent Anna-tó, illetve a Sepsibükszád és a Mohos-láp közötti útvonalon.

Moscviciov Leonid, a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat vezetője közölte, a továbbiakban feltérképezik, hogy hol lenne még igény hasonló menedékhelyekre.

Háromszék különben - ha majd ismét nyitva lesznek a határok, erről a Magyarországról érkezők is meggyőződhetnek -, kiváló terep a családi túrázásra, hiszen könnyű vagy közepes túraútvonalakat a megye minden részén találni, ezért is támogatják a túraútvonalak felfrissítését, térképek készítését, menedékhelyek kialakítását, nyilatkozta a portálnak Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

(forrás: Erdély Ma)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai