hirdetés
hirdetés

Körözik a csődbe jutott utazási irodák vezetőit

Az utóbbi néhány hét során féltucat orosz tour-operátor jutott csődbe, emiatt több ezer utast kellett a biztosítónak hazavinnie Oroszországba. A tour-operátorok ügyvezetői közül többeket köröznek az orosz hatóságok.

hirdetés

Augusztus 12-én hazatért Oroszországba Bulgáriából a csődbe jutott utazási irodák utasainak utolsó csoportja is. A csődök következtében közel 6000 orosz turistát kellett hazaszállítani üdülőhelyéről – jelentette az ITAR-TASSZ orosz hírügynökség.

A csődhullámról - melynek okai között a rubel gyengülése, a túlkínálat és az ukrán konfliktus egyaránt megtalálható - ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

A csődbe ment cégek ügyvezetői ellen nemzetközi körözést adtak ki, jelentette be Vlagyimir Markin, az ügyben felállított vizsgálóbizottság szóvivője.

Összesen 25 ezer utas jelentett be kárigényt a csődök miatt. Markin azt mondta, hogy négy cég, a Labirint, a Labirint-T, a Company Labirint és az Ideal Tour két vezetőjét Szergej Azarszkovot és Mihail Samanovot csalással vádolják és nemzetközi körözést adtak ki ellenük. A vizsgálat eddigi állása szerint a két férfi még tavaly határozta el, hogy a cégeik ügyfeleinek pénzét „lenyúlják”.

A becslések szerint a Labirint főnökei 100 millió rubelt loptak ki a cégből. A hírügynökség összefoglalója szerint csalás gyanújával eljárás folyik több más, mostanában csődbe jutott orosz tour-operátor– a Labirint mellett a Roza Vetrov Mir, az Ideal Tour, a Neva és az Expo Tour - vezetői ellen is.

A nyomozók szerint mind az öt cég tulajdonosai tisztában voltak vállalkozásaik nehéz anyagi helyzetével, mégis elfogadták az ügyfelek befizetéseit. A Turpomosh ágazati szakmai szövetség szerint a csődbe ment irodák utasainak hazajuttatása összesen 3,6 millió dollárba került.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai