hirdetés
hirdetés

Lavina zúdult egy svájci szálloda vendéglőjébe

Mostanában az osztrák havazásról szól minden, de az időjárás nem ismer határokat és Svájc keleti része, az osztrák határ mellett is tekintélyes mennyiségű havat kapott az előző napokban. Tegnap délután az egyik megindult lavina egy szálloda vendéglőjébe tört be.

hirdetés

Svájci jelentés szerint tegnap délután fél öt körül zúdult lavina Schwägalp településre (1278 méter). Szemtanúk, egy pár, akik az ablak mellett üldögéltek mesélték el a történetet. Először zajt hallottak és meglátták a hógörgeteget, de csak arra gyanakodtak, hogy a tetőről hullott le a hó. Nagy szerencsére ebben az időszakban alig voltak a vendéglőben. Egy személy kézsérülést szenvedett, egy másikat sikerült épségben kiásni a hó alól. Összesen hárman sérültek meg könnyebben. 

A lavina betemette a szálloda előtt parkoló 15 autót, valamint egy buszt is, amelyet hozzányomott a szálloda bejáratának. A kb. 300 méter széles lavina kb. öt méter mély havat rakott le a szálloda környékén. A rendőrség azonnal megkezdte az esetleges áldozatok keresését. A szálloda vendégei és a helyiek közül mindenkit sikerült megtalálni és beazonosítani. A keresést ezután is folytatták estlegesen erre túrázó és szerencsétlenül járt vendégek után. A keresést este nyolckor a sötétség, a romló időjárási viszonyok, és az esetleges lavinaveszély miatt felfüggesztették.

Helyi meteorológiai oldalak szerint a környéken az elmúlt 24 órában 1500 méter felett 80-100 centiméter hó hullott. A nagy havazás nem tegnap kezdődött, már itt is napok óta tart. A hegyekben közel két méter vastagon áll a hó.

 

 

(forrás: Síelők.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai