hirdetés
hirdetés

Lezárási hullám Európa-szerte

A javuló járványadatok ellenére tovább korlátoznak sok helyütt kontinensünkön. 

hirdetés

Új korlátozásokat vezet be Franciaország, hogy tovább lassítsa a koronavírus-járvány terjedését. Az Európai Unión kívüli országokból továbbra is csak kivételes esetekben lehet belépni Franciaországba, és az uniós tagállamokból érkezőknek is negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk. Jean Castex miniszterelnök bejelentette, hogy a bevásárlóközpontokat és szupermarketeket bezárják, a rendőrség nagyobb erőkkel fogja ellenőrizni a szabályok betartását, ugyanakkor egyelőre a lezárás többi feltételén nem szigorítanak.

Péntektől az Egyesült Királyságban nyolcszáz fontos büntetést kockáztat, aki házibulin vesz részt. A 15 főnél nagyobb magánrendezvényeket érinti a bírság, amely ismételt szabálysértés esetén megduplázódik, így akár 6400 fontos büntetés is kiszabható.

A német kormány drasztikus utazási korlátozásokat vezet be, gyakorlatilag megtiltja a belépést az Egyesült Királyságból, Portugáliából és Írországból érkezőknek. Az igazolt új fertőzöttek száma ugyan október óta nem látott szintre esett vissza, de Németország szeretné elejét venni a sokkal fertőzőképesebb brit mutáció elterjedésének.

Norvégia minden külföldi előtt lezárja a határait, kivéve a Svédországból és Finnországból érkező egészségügyi dolgozókat, valamint az áruszállításban dolgozókat. A főváros, Osló és kilenc szomszédos önkormányzat területén egy hete bezáratták az összes nem létfontosságú üzletet, és szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be.

A tudósítás teljes egészében megtalálható: ITT

 

 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk