hirdetés
hirdetés

Maas: Idén másképp nyaralunk, mint eddig tettük

Hatalmas veszteségek érik a turizmust világszerte a koronavírus-járvány miatt, ezért mindenütt kiemelt figyelmet fordítanak a válságkezelés stratégiára.

hirdetés

Az Európai Tanács soros elnöke, Horvátország egyeztetésre hívta a szakminisztereket. A videokonferencián mindenki egyetértett abban, hogy ennek az ágazatnak megkülönböztetett támogatást kell kapnia ahhoz, hogy összeomlás nélkül átvészelje a járványügyi korlátozásokat.

A vendéglátó Gari Cappelli megismételte a horvát kabinetnek azt a javaslatát, hogy nyissanak "turistafolyosókat", vagyis ott, ahol már lehet, fogadjanak külföldieket. Ezt egyelőre senki sem tartja időszerűnek. A határok megnyitását még ott is csak több hónap múlva tervezik, ahol már megkezdődött a legszigorúbb korlátozások feloldása. A vendéglátók abban reménykednek, hogy legalább a belföldi turizmus beindul egy-két hónapon belül.

Az utazási irodák már március elején keresztet vetettek nemcsak a nyári, hanem az utószezonra is. A német külügyminiszter, Heiko Maas egy tévényilatkozatában úgy fogalmazott, hogy ideje mindenkinek tudomásul vennie, hogy olyan nyaralás, amilyet megszoktunk, nem lesz idén sehol. Sem Európában, sem másutt a világon. Szerinte egyelőre megjósolni sem lehet, mikor indulhat újra a nemzetközi idegenforgalom.

A turizmus adja a lakosság 12 százalékának a megélhetését és az össz-GDP 10 százalékát uniós és világviszonylatban is. Úgyhogy a horvát elnökség szándéka szerint ez az ágazat a múlt héten elfogadott brüsszeli válságalap egyik kiemelt kedvezményezettje lesz.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai