hirdetés
hirdetés

Május végéig még kérhetik az olasz határon a védettségi igazolást

Május 1-től enyhítenek az olasz előírásokon, a határokon azonban még számíthatnak ellenőrzésre a beutazók a hónap végéig.

hirdetés

Roberto Speranza egészségügyi miniszter már korábban bejelentette, hogy május elsejétől eltörlik az oltási és védettségi kötelezettséget, vagyis sem munkavégzéshez, sem más tevékenységhez nem kell felmutatni igazolást. A szállodafoglaláshoz sem szükséges már az oltási vagy védettségi igazolás. Május elsejétől az Olaszországba belépőknek nem kell többé kitölteni a járványelőírások miatt az adataikat rögzítő online űrlapot, május végéig azonban igazolni kell oltottságukat, amit negatív teszttel válthatnak ki - tájékoztat az MTI.

Az euronews értesülései szerint vasárnap óta már nem kötelező maszkot viselniük az olaszoknak a bárokban, éttermekben, boltokban és a legtöbb munkahelyen sem. A maszkviselésre vonatkozó szabály a koronavírus-járvány eleje óta érvényben volt. Mostantól az oltási igazolást sem kérik el azoktól, akik betérnek egy bárba espressót inni.

 

"Szükség volt erre a döntésre" - mondja egy római férfi. "Több mint két éve várunk rá, de talán végre véget ér ez a helyzet."

Az egészségügyi intézményekben, valamint az iskolákban azonban továbbra is kötelező a maszkviselés.

A tömegközlekedési eszközökön, repülőkön, vonatokon, hajókon, színházakban és mozikban, valamint a beltéri sporteseményeken továbbra is kötelező a maszkviselés. A pandémia eleje óta több mint 163 ezren haltak meg koronavírus miatt Olaszországban.
 
(forrás: Euronews, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés