hirdetés
hirdetés

Májustól belépőt kell fizetni, ha Velencében sétálgatunk

Zsebbe kell nyúlnia a romantikázó pároknak, illetve bárkinek, aki szeretne Velencében sétálgatni, ugyanis májustól 3-tól 10 euróig terjedő napi belépődíjat fizettetnek azokkal a turistákkal, akik nem szállnak meg a városban - írja az Index.

hirdetés

Az összeg függ az évszakoktól és attól, hogy hétköznap vagy hétvégén érkezik-e a látogató. A legtöbbet azokon a munkaszüneti napokon kell fizetni, amikor különösen nagy a tolongás a műemlékvárosban. A belépődíjat egyformán beszedik a vonattal, autóval vagy hajóval érkezőktől, így az óceánjáró sétahajók néhány órára kiszálló utasaitól is, de mentesül a díjfizetés alól mindenki, akinek akár csak egy éjszakára szóló szállásfoglalása van Velencében.

Luigi Brugnaro polgármester azt mondta a lapnak, hogy nem büntetni akarják az egynapos turistákat, csak tőlük is hozzájárulást kérnek a város karbantartásához és takarításához. A polgármester három éven belül el akarja érni, hogy a turisták ne csak a szállást foglalják le előre, hanem az egynapos városnézéseket is, hogy el lehessen kerülni a torlódásokat.

Az önkormányzatban az ellenzék garanciákat követel arra, hogy a belépti díj bevezetésétől várt évi 50 millió euró (15,8 milliárd forint) többletbevételt valóban a város lepusztulásának megakadályozására fordítják. A városi tanács várhatóan február 5-én hoz formálisan is határozatot a belépődíj bevezetéséről. A legforgalmasabb napokon a 130 ezret is eléri a lagúnák városában megforduló turisták száma.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai