hirdetés
hirdetés

Málta, mintha ott lennél

Bár a valóságban most nem elérhető, egy új alkalmazás segítségével, interaktív módon, hamarosan a sziget utolsó szeglete is bejárható.

hirdetés

Elindult a máltai mozi-turizmus: a MovieTravel APP. Az EU által támogatott és 5 uniós tagország részvételével elindult alkalmazás segítségével több UNESCO világörökségi és filmforgatási helyszín is „bejárható” interaktív módon.

Az UNESCO Világörökségbe tartozó Valletta a MovieTravel egyik első próba útvonala. Az új app innovatív, filmforgatási helyszínekre alapozott turisztikai élményként mutatja be Európa UNESCO világörökségi helyszíneit a kultúra szerelmeseinek.

A MovieTravel olyan útvonalak és élmények megalkotását tűzte ki céljául, amelyen keresztül azokat az európai úticélokat lehet megismerni, ahol számos ismert filmet forgattak vagy rangos filmfesztiváloknak adnak otthont. Valletta az egyik első ilyen helyszín, mivel számos filmes produkció „utazta be” a szigetet, kezdve Poirot-val az Orient Express-en Kenneth Branagh verziójában, vagy akár a Simshar, amely egy valós, a Földközi-tengeren történt halálos kimenetelű utazást mutat be.

A kísérleti program része lesz a Valletta Filmfesztivál is. An UNESCO világörökségi helyszínen megrendezésre kerülő fesztivál Málta legjelentősebb filmes eseménye, mely közel 10.000 nézőt mozgat meg minden évben. Több tematikát érint, mindig van olyan szekció, ami a szigeti léttel foglalkozik és mindig vannak fiataloknak, főként tinédzsereknek szóló programok.

Jelenleg négy máltai útvonal került feldolgozásra a MovieTravel aplikációban, ezeknek részletei (angolul) itt érhetőek el.

(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai