hirdetés
hirdetés

Málta nevezetessége, otthonról

Már a vallettai Szent Pál anglikán székesegyház is bejárható virtuálisan.Ez már csak azért is megszívlelendő, mert hamarosan a szigetre való beutazással kapcsolatos szigorítás várható.

hirdetés

A katedrális Valletta egyik ikonikus épülete, amelyet „békeidőben” naponta közel 30 ezer turista keres fel. A Szent Pál anglikán székesegyház Málta kulturális örökségének szerves részét képezi, és világszerte elismert. A katedrális harangtornya, amely több mint 67 méter magas, Valletta történelmének ikonikus eleme.

 

A virtuális-túra projekt a Malta Tourism Authority segítségével valósult meg azzal a céllal, hogy a katedrális a Covid-19 járvány alatt is biztonságosan látogatható legyen, természetesen a virtuális térben.

A tárlatvezetés 12 rövidfilmből áll össze, amelyek a székesegyház honlapján elérhetők. A filmek jelenleg csak angolul hallgathatók, de a közeljövőben elérhető lesz franciául, olaszul, spanyolul és portugálul is. A túra anyaga mobil app formában is letölthető, ‘St Paul Pro Cathedral’ címen, így a helyszínen, audio guide-ként is használható. A Szent Pál anglikán székesegyház Málta kulturális örökségének szerves részét képezi, és világszerte elismert. 

Már csak azért is érdemes és biztonságos felfedezni Málta szépségeit otthonról, mert érkezett egy hír a szigetről, ami miatt változhatnak a beutazási szokások. Eszerint, bár még nincs kötelező beutazási covid-teszt, de hamarosan e téren változás várható. A máltai hatóságok jelezték, hogy az újabb COVID-19 szabályok kidolgozása folyamatba van, mely a magas kockázatú országokból érkezők beutazását fogja szabályozni. Az új eljárásokat a napokban fogják bejelenteni és azt követően bevezetni. 

Chris Fearne egészségügyi miniszter szerdán elmondta, a kormány azt tervezi, hogy ezen országokból érkező utasoknak igazolást kell benyújtaniuk arról, hogy nem fertőzöttek koronavírussal. Érkezéskor, a kézben lévő igazolás nélkül tesztelésnek vetik alá őket. A miniszter eddig még nem nevezte meg az országokat.

https://timesofmalta.com/articles/view/no-covid-19-tests-on-arrival-as-yet.811713

(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai