McDonald’s nyílt a Vatikán tőszomszédságában

Hiába tiltakoztak többen is a gyorsétterem nyitása ellen, szombat óta zavartalanul működik a hely, több bíboros lakásával egy tömbben.

Az első McDonald's gyorsétterem a Vatikán és a Szent Péter tér tőszomszédságában egy olyan épülettömbben nyílt meg szombaton, amely a Vatikán tulajdonában van, és több bíboros is ott lakik.

A Róma szívébe tervezett gyorsbüfé egyik legádázabb ellenzője Elio Sgreccia bíboros volt, aki szerint a McDonald's menüje idegen a római gasztronómiai hagyományoktól és nem éppen egészséges.

A kardinális „gyalázatnak" nevezte a „mega-szendvicsbolt" megnyitását, és azt mondta, hogy a Borgo Pio utcában lévő ingatlant inkább a szükséget szenvedők rendelkezésére kellene bocsátani.

Az egyházi méltóságok egy részének heves bírálata ellenére kedden két apácát láttak bemenni a szolidan megbúvó hamburgerezőbe, amely tele volt vendégekkel – jelentették hírügynökségek.

A multinacionális étteremlánc közleményében hangoztatta, hogy noha az étterem vatikáni ingatlan helyezkedik el, az egy nagy forgalmú turisztikai övezetet szolgál ki. Hangsúlyozták azt is, hogy a vendéglő kialakításakor más olaszországi műemléki helyszínekhez hasonlóan itt is teljes mértékben tekintettel voltak a történelmi környezetre.

Egyes környékbeli boltosok levélben kérték Ferenc pápától, hogy ne engedje megnyitni a gyorséttermet, mert a negyed művészeti, kulturális és társadalmi szövedékének felfeslését féltik tőle, és azt is hangoztatták, hogy biztonsági kockázatot jelent még több turistát a környékre csalogatni.

A La Repubblica című lap úgy tudja, hogy a Vatikán vagyonkezelő szervezete havi 30 ezer euróért, vagyis átszámítva öbb mint 9 millió forintért adja bérbe az üzlethelyiséget az étteremláncnak.

Forrás: Élelmiszer Online/MTI


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?