hirdetés
hirdetés

Meghalt az Egyesült Arab Emírségek államelnöke

Emiatt negyven napos gyászt hirdettek az ázsiai államban, a minisztériumokban és a magánszektorban háromnapos munkaszünetet rendeltek el.

hirdetés

Meghalt az Egyesült Arab Emírségek államelnöke, Kalifa bin Zájid Ál Nahaján. A hetvenhárom éves korában elhunyt elnök halála miatt 40 napos gyászt hirdettek az ázsiai államban, a minisztériumokban és a magánszektorban pedig háromnapos munkaszünetet rendeltek el.

Kalifa bin Zájid Ál Nahaján
Kalifa bin Zájid Ál Nahaján
 

Az államelnök halálának okát nem közölték. és bár az utódlásról sem volt még bejelentés, az AP hírügynökség szerint vélhetően az elhunyt elnök féltestvére, az elnöki teendők egy részét régóta ellátó Mohamed bin Zájid lesz a következő elnök.

Az Egyesült Arab Emírségeket hét emírség alkotja. Az alkotmány értelmében a tagállamok emírjeinek 30 napja van a következő elnök megválasztására. Az elnöki feladatokat addig Mohamed bin Rásid alelnök, Dubaj uralkodója látja el.

(forrás: AP / euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk