hirdetés
hirdetés

Menő buszmegállók, ahol te is szívesen várnál

A világ több pontján is kreatívan értelmezték a buszmegállókat, és olyan építményeket hoztak létre, ahol bárki szívesen várakozna a buszra. Még talán a kicsi késést sem bánnák.

hirdetés

A Fluxbus által összegyűjtött extrém megállók közül formájában talán az eper, és narancs alakú megállók a leghelyesebbek, amelyeket (hol máshol) Japánban kaptak lencsevégre, a konagai városlakók életét teszi vidámabbá minden nap. A városban 14 színes, gyümölcs formájú buszmegálló található, amiket eredetileg egy utazás témájú oszakai kiállításra terveztek 1990-ben. A rendezvény olyan sikeres volt, hogy más városok is lemásolták az ötletet és megszervezték a saját kiállításukat. 

Egy montreali buszmegállóban a lazításra pórbáltak koncentrálni a buszmegálló megálmodói, ugyanis hintákkal szerelték fel a létesítményt. A zenélő hinták egy dallamot játszanak, ha a rajtuk ülők nem egymástól függetlenül, hanem egy ritmusban mozognak. Mindegyik hinta más hangot aktivál, így a hinták közösen az együttműködésnek köszönhetően létrejövő zenét játsszák. 

A skóciai Shetland szigetek egyik legészakibb és egyúttal legtávolabbi szigetén, Unston található az egyik legkülönlegesebb buszmegálló az A968-as úton, Baltasoundban. A különlegessége, hogy minden évben másképp néz ki. A sziget lakói díszítik fel egy kiválasztott téma mentén. A csúcs talán a 2012-es év volt, amikor Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyémántlakodalma előtt tisztelegve díszítették fel a megállót. 2018 óta az űrutazás a fő téma.

A bergenzerwaldi Krumbach buszmegállója valódi építészet csoda. A BUS:STOP projekt részeként hét nemzetközi építész mindegyike tervezett egy-egy megállót a Bergenzerwald Landbus részére. A projektet annak alkalmából indították, hogy Krumbach részt vett az e5 európai mobilitási programban. A cél az, hogy a kezdeményezés támogassa a régió gazdaságát és turizmusát. Alexander Brodsky koncepciója kifejezetten kreatív terv, egy fa magaslesre emlékeztet.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai