hirdetés
hirdetés

Milliárdok folynak be Varsóban a turizmusból

A múlt évben 9,6 millió turistát fogadott Varsó, ebből 2,7 millió volt a külföldi. Az egynapos látogatásokat figyelembe véve a városba látogatók száma meghaladta a 20 milliót. 

hirdetés

A külföldi vendégek közül az Egyesült Királyságból érkeztek a legtöbben, őket a németek és a franciák követik.

"Varsó egyre vonzóbbá válik a szabadidős és üzleti utazók számára is. A városban jó a közbiztonság és a tömegközlekedés, számtalan kulturális program és szórakozási lehetőség várja a turistákat” - jegyezte meg Hanna Gronkiewicz-Waltz, Varsó polgármestere.

A belföldi turisták átlagosan 402 PLN-t (körülbelül 53.000 forint) költöttek Varsóban, a külföldiek ennek több mint háromszorosát 1482 PLN-t (körülbelül 106.673 forint) költötték a lengyel fővárosban.

A varsói turisztikai ágazat 2016-ban 15,4 milliárd PLN-nel járult hozzá a város gazdaságához és hetvenezer főt foglalkoztatott.

A lengyel turisták szerint a fővárosban a legnagyobb turisztikai látványosságok a Varsói Uprising Múzeum, az Óváros, a Kultúra és Tudomány Palotája és a Királyi Lazienki Múzeum.

A külföldiek az Óvárost, a Kultúra és Tudomány Palotáját és a Lengyel Zsidók Történetének Múzeumát tartották a legérdekesebbnek - olvasható a lengyel statisztikai hivatal turizmusról szóló jelentésében. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: Travel Daily News)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai