hirdetés
hirdetés

Moszkvában szigorítások az indiai mutáns miatt

Moszkvában pénteken kilencezer fölé emelkedett és ezzel abszolút rekordot ért el az újonnan kimutatott koronavírusos fertőzöttek száma, emiatt az orosz fővárosban Szergej Szobjanyin polgármester június 27-ig meghosszabbította a járványügyi korlátozások jórészét, és új óvintézkedéseket is bevezetett.

hirdetés

Szobjanyin emellett bezáratta a labdarúgó Európa-bajnokság moszkvai szurkolói övezeteit és a szabadtéri táncparketteket, valamint betiltotta az ezerfősnél nagyobb rendezvényeket. A Covid-19-mentesnek nyilvánított vendéglátóipari egységeket kizárólag az állami online ügyfélszolgálat honlapjáról a védőoltás igazolására letölthető QR-kóddal lehet látogatni.

A polgármester június 29-ig meghosszabbította azt a rendeletét, amelynek értelmében az éttermek 23-tól hajnali 6 óráig zárva kell tartsanak. Továbbra sem működhetnek a bevásárlóközpontok gyorsétterem-udvarai, a gyermekmegőrzők, a játszóterek.

Szobjanyin a Pervij Kanal állami televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy az új megbetegedések 89,3 százalékát az új koronavírus (SARS-CoV-2) indiai változata okozza. A polgármester szerint ennek leküzdéséhez a szervezetnek kétszer annyi antitestre van szüksége, mint az eredeti, vuhani vírus leküzdéséhez.

Az orosz járványügyi operatív törzs úgy határozott, hogy keddtől helyreállhat a teljes értékű, menetrendszerű légi utasforgalom Törökországgal. A járatokat Moszkva a török járványhelyzetre hivatkozva április 15-én csökkentette a minimumra. A döntést megelőzően orosz ellenőrök csoportja kereste fel Törökországot. Azt a tájékoztatást kapták, hogy az orosz nyaralók körében népszerű ország szállodáiban az alkalmazottak 60-90 százalékát beoltották. 
Június 28-án Oroszország felújítja a légiforgalmat Egyesült Államokkal, Belgiummal, Bulgáriával, Írországgal, Jordániával, Olaszországgal, Ciprussal és Észak-Macedóniával. Sűrítik a repülőjáratokat Ausztriába, Örményországba, Azerbajdzsánba, Görögországba, Katarba, Finnországba, Horvátországba és Svájcba.
Moszkva emellett engedélyezte kínai és liechtensteini állampolgárok beutazását az országba.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai