hirdetés
hirdetés

Négyezer euróval támogatja Bécs az e-teherbringa vásárlást

Bécs idén februártól támogatja azokata cégeket, amelyek villamos motorral felszerelt teherkerékpárokat vásárolnak. A város megosztáson alapuló közlekedési formák kidolgozását is megkezdi.

hirdetés

Bécs klímavédelmi céljainak egyike a széndioxid-mentes elektromos mobilitás népszerűsítése. Ennek jegyében 2017-ben összesen 300.000 euróval támogatta az e-teherkerékpárok vásárlását. Különösen a szülők vették igénybe a támogatást, mivel így gyorsan és biztonságosan tudják szállítani a gyermekeiket.

A következő két évben csak vállalatok, szervezetek és egyesületek jogosultak a támogatásra. 2021-ig Bécs 800.000 eurós keretet biztosít számukra.

Birgit Hebein bécsi főpolgármester-helyettes és klímavédelmi városi tanácsnok és a Bécsi Szamaritánus Szövetség e-teherkerékpárja © PID / Christian Fürthner
Birgit Hebein bécsi főpolgármester-helyettes és klímavédelmi városi tanácsnok és a Bécsi Szamaritánus Szövetség e-teherkerékpárja © PID / Christian Fürthner

A rövid szállítási utaknál hatékonyan alkalmazhatóak a környezetbarát elektromos teherbringák, melyek enyhítik a forgalmat és hatékonyak a sűrűn beépített, kevés parkolóhellyel rendelkező területeken. A 40 kilogramm teherbírású e-teherbiciklik vásárlását 2.000 euróval, míg a 100 kilogramm vagy annál nagyobb teherbírású járműveket 4.000 euróval támogatják 2021 végéig. Különösen a logisztikai vállalatok használnak „Cargo bike”-okat a belvárosi áruszállításhoz, de a Bécsi Szamaritánus Szövetség is ezek segítségével osztja szét az ételeket.

Bécs második támogatási programjának célja a lakóövezetekben a megosztáson alapuló közlekedés előmozdítása, melyre 2 millió eurót bocsátanak rendelkezésre.

A megújuló energiát felhasználó járművek támogatásával Bécs elsősorban csökkenteni akarja a közlekedés széndioxid kibocsátását.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai