hirdetés
hirdetés

Nyitnak a távol-keleti országok

Egyre több távol-keleti ország kezdi meg a lassú, óvatos nyitást a tavaly tavaszi lezárás után, de a légitársaságoknak még nincs okuk fellélegezni, tízmilliárd USA-dollár értékű veszteséget szenvedhetnek - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Reuters összefoglalója szerint az elmúlt időszakban Vietnam, Szingapúr, Thaiföld, Malajzia és a Fidzsi-szigetek jelentett be valamilyen fokú enyhítést a szigorú utazási szabályokkal kapcsolatban.

Vietnam ettől a héttől újra engedélyezi a belföldi utazást, India eltörölte a belföldi járatokra vonatkozó felső korlátot, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld és a Fidzsi-szigetek pedig a bizonyos országokból érkező oltott utasokat már nem kötelezi karanténra.

A térség légitársaságait tömörítő Ázsiai-Óceániai Légitársaságok Szövetsége főigazgatója arról számolt be, hogy minden régióbeli ország enyhítette már valamilyen formában az utazási szabályokat, mivel az átoltottság folyamatosan emelkedik, Szingapúrban például már 90 százalékos.

Bár a foglalások száma jelentősen megugrott az enyhítések hírére, a járvány előtti forgalom még messze van: Thaiföld például idén 100 ezer turistával számol, miközben 2019-ben 40 millióan látogattak az országba.A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség előrejelzése szerint az ázsiai-óceániai légitársaságok idén 11,2 milliárd USA-dollár veszteséget halmozhatnak fel, jövőre pedig 2,4 milliárdos mínusz vár rájuk.

Szingapúrban az indiaihoz hasonló felső korlátot szabtak, ennek értelmében naponta 3 ezer beutazót fogadott eddig az ország. Most azonban az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából is lehetővé tették a beutazást, egy helyi utazási irodánál ötvenszeresére nőtt az érdeklődők száma.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai