hirdetés
hirdetés

Nyitva a világ legnagyobb kortárs múzeuma

Két év után ismét meg lehet látogatni a világ legnagyobb kortárs művészeti vásárát, az Art Baselt.

hirdetés

Több mint 250 válogatott galéria kínálja műveit a 20. és a 21. századból itt, ezzel a legfontosabb kortárs múzeummá változtatva az Art Baselt, adja hírül a euronews.com portál.

"Amikor nagyszerű mű kerül ki a piacra, akkor van rá kereslet, de az elmúlt másfél évben azt tapasztaltuk, hogy néha szerény volt a kínálat, mert a művészek nem voltak biztosak benne. hogy épp akkor el akarják-e adni a művüket", mondja a Sotheby's aukciósház kortárs osztályának feje, James Sevier. "De a piac erős maradt, és az árak valójában a kínálat hiánya miatt mentek fel."

33 országból érkeztek ide galériák kínálatukkal, feltörekvő művészeket és olyan szupersztárokat is bemutatva, mint például Jean-Michel Basquait, akinek műveiért akár 40 millió dollárt is elkérhetnek.

pixabay.com
pixabay.com
 
A gazdasági bizonytalanság és a járvány miatti korlátozások ellenére az eladások szárnyalnak.

"Az emberek vásároltak a járvány alatt, hiszen a művészet egy szenvedély" - mondja ez a galériatulajdonos,Almine Rech. "De most teljesen más itt lenni az alkotások előtt személyesen, két olyan év után, amikor az eladások emailekben zajlottak."

Az Art Basel szeptember 21-én nyitotta meg a kapuit a szakma előtt, a nagyközönség péntektől vasárnapig látogathatja meg a vásárt.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai