hirdetés
hirdetés

Őszi barangolásra hív a „Bécsi vízvezeték-túra“

Az osztrák főváros határában az arany színekbe borult őszi táj idén is kivételes élménnyel várja a túrázás szerelmeseit. Aki visszakövetné a bécsi ivóvíz útját egészen az alpesi forrásokig, a Bécsi vízvezetéktúrán megteheti.1998-ban, az első bécsi vízvezeték 125 éves jubileumi fennállása alkalmából rendezték meg az „1. Bécsi vízvezeték-túrát“, amely a mai napig népszerű. 

hirdetés

A bécsi ivóvíz az alsó-ausztriai és stájer Alpokból, a Schneeberg és Rax területet övező hegyi forrásokból indul. 1998-ban, a 125 éves jubileumi fennállása alkalmából nyitotta meg előszőr kapuit az „1. Bécsi vízvezeték-túra“, ami által a túrázás szerelmesei a sok helyen még érintetlen természetben ismerkedhetnek meg az osztrák főváros vízellátó-rendszerével.

A Bécs határán induló felfedezőtúra összesen két szakaszból áll, a Kaiserbrunn kiindulóponttól a Gloggitz-ig, valamint Bad Vöslau-tól Mödling-ig.

A Rax-Schneeberg vidéken található kaiserbrunni kiindulóponton található múzeum térképei, képei és múzeumi tárgyai bevezetnek a bécsi vízvezetékek történetébe, valamint betekintést nyerhetünk annak földalatti rendszerébe, a Kaiserbrunnquelle-be is.

Az első, 19 km hosszú szakasz útvonalát alpesi patakokat átszelő hidak mellett középkori kastélyok és templom szegélyezik, de érinti az 50 méter magas payerbachi viaduktot is, míg végül a Schwarza folyó mentén haladva eléri az első túraszakasz gloggnitzi végállomását. 

© MA31 - Christian Houdek
© MA31 - Christian Houdek

A második szakasz már könnyed, borvidéki sétára invitál, melynek kiindulópontja a híres Bad Vöslau. A borospincék és kertek alatt gyalogolva a víz mellett, Sooß borvidék különleges természeti és szőlőtermesztési adottságaival is megismerkedhetünk.

Nem messze innen található Baden városa, ahol a 700 méter hosszú, 42 boltozati ívből álló akvadukt és a híres termálfürdő található. A Heberlberg lábánál haladó 18 km-es szakasz egészen a végső pontig, Mödlingig vezet, ahonnan tömegközlekedéssel könnyen visszajuthatunk az osztrák fővárosba. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai