hirdetés
hirdetés

Óvatosabbak lesznek a fogyasztással az utazni vágyók

Egy biztosítások összehasonlítására létrejött portál, a Comparethemarket.com új kutatása feltárja, hogyan változott az emberek utazáshoz való hozzáállása a világjárvány kezdete óta.

hirdetés

A törölt vagy elhalasztott utazások számát tekintve, nem meglepő, hogy a válaszadók több mint fele (58%) már a következő külföldi nyaralásáról álmodik. A reménykedő nyaralóknak azonban meg kell várniuk az utazási korlátozások feloldását, mielőtt elindulnak.

Erre a három dologra figyelnek az emberek leginkább, amikor napjainkban lefoglalnak egy nyaralást:

  •  Megfelelő szintű utazási biztosítás megkötése utazás előtt (40%)
  • A járvány által súlyosan sújtott országok elkerülése (37%)
  • Szükséges óvintézkedések megtétele utazás közben, pl. maszkok / bakteriális gél használata/ saját étel és ital (34%)

Míg sokan alig várják, hogy utazhassanak, a biztonsági intézkedések megtétele számukra az egyik legnagyobb prioritás. A válaszadók több mint egynegyede (27%) kijelenti, hogy óvatosabb lesz, ha egyszer külföldön étkezik és iszik, 18% pedig kimondottan önellátást választ majd.A megkérdezettek 22%-a hajlandó a szokásosnál több pénzt költeni következő külföldi útjára, hogy a komfortérzete biztosított legyen, ezzel szemben 18% mondta, hogy kevesebbet költene.

A Z-generáció (18-24 éves) több mint fele (57%) optimista a jövőbeli utazási terveivel kapcsolatban. A 65 év felettiek több mint fele (58%) azt a meglepő választ adta, hogy pont ugyanúgy gondol a kedvelt üdülési formákra, mint a járvány előtt. Eközben a 18–24 év közötti fiatalok az utazás új formáit keresik, fokozott érdeklődést mutatnak a kalandtúrák(24%), a vidéki pihenések (22%) és a tengerparti nyaralások (22%) iránt.

Érdekes, hogy a 65 éves és annál idősebbek 44% -a leszögezte, hogy körültekintőbbek lesznek, hogy hová térnek be enni-inni, szemben az ezredfordulósokk (25-34 évesek) csupán 17% -ával.

Ha azt nézzük, hogyan változott az üdülési költségvetéshez való hozzáállás a különböző korosztályok körében, akkor az ezredfordulón születettek 63% -a a legvalószínűbb, hogy előre foglal, hogy pénzt takarítson meg, míg a 35–44 évesek (24%) a last minute akciókra bazíroznak. Bár ez a taktika a hazai szakemberek szerint idén nem nagyon fog működni. A korlátozások feloldását láthatóan kivárják ugyan az utasok, és később foglalnak, az Európa-szerte hiretelen berobbanó kereslet azonban komoly áremelkedést generálhat majd.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai